Care este orașul unde se agață harta-n cui?

30.09.2021
Care este orașul unde se agață harta-n cui?

Fiecare țară de pe Pământ are o suprafață definită de granițele sale. Toți copiii români învață la geografie despre teritoriul României. Harta de pe perete prinsă în cui cu greu poate fi uitată, iar după terminarea școlii toți ar trebui să-și amintească cea mai nordică localitate din România, așezarea unde se pune harta-n cui. 

Orașul unde se agață harta-n cui

Pentru cei care nu își mai aduc aminte Sighetu Marmației era localitatea unde se înfigea cuiul pentru a se prinde harta pe perete. Drept urmare, turiștii care ajung în această regiune spun că au ajuns în zona unde se agață harta-n cui.

Autoritățile nu au stat mult pe gânduri și au hotărât să creeze un monument care nu are nimic de-a face cu istoria localității, însă chiar și așa va trage foarte mulți turiști. Opera cu pricina reprezintă un cui și este așezată în centrul orașului pe singura alee pietonală.

Un prieten din București, ori de câte ori vine la Sighet, îmi spune, mai în glumă, mai în serios, să-l duc să-și facă o fotografie cu cuiul în care este agățată harta, căci el asociază Sighetul cu locul în care se agață harta în cui. Pentru el și pentru sutele de mii de turiști ce ajung în zona străzii pietonale, am adus cuiul de la hartă, să poată să îl imortalizeze și să îl arate tuturor: Da, la Sighet este locul unde se agață harta în cui și toți pot să facă o fotografie cu acesta, a declarat Horia Scubli, fostul primar al municipiului, potrivit jurnalmm.ro.

Așadar, toți turiștii care ajung la Sighetu Marmației pot să facă o poză cu monumentul care desemnează locul unde se agață harta în cui. Un lucru pozitiv a fost faptul că proiectarea, construirea și amplasarea creației nu a costat autoritățile locale nimic, cei care au avut ideea ocupându-se de tot.

Curiozități despre Sighetu Marmației

Sighetu Marmației este un municipiu în județul Maramureș. Potrivit datelor oficiale din anul 2011, în această localitate trăiesc 37.640 de locuitori. Localitatea are o suprafață totală de 111 km pătrați. Aici se găsește una dintre celebrele închisori, din perioada comunismului, unde erau închiși tinerii opozanți liceeni, miniștri, șefi de guvern, liderii partidelor istorice, generali, academicieni și oameni de cultură, episcopii bisericii greco-catolice, practic toți cei care se opuneau socialismului extremist.

Foto: alexandruenache.ro și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot