Care este cel mai sănătos pește de consumat? Dar cel mai toxic?

07.02.2022
Care este cel mai sănătos pește de consumat? Dar cel mai toxic?

Peștele este o sursă slabă și sănătoasă de proteine, iar tipurile uleioase, cum ar fi somonul, tonul, sardinele, oferă acele grăsimi omega-3 sănătoase pentru inima și creier, de care probabil cu toții am auzit că ar trebui să le conțină dieta noastră, măcar de două ori pe săptămână.

Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu consumul de pește în mod regulat. Contaminanții precum mercurul și bifenilii policlorurați (PCB) își găsesc drumul în apa de la sol, lac și ocean din deșeurile noastre menajere și industriale și apoi în peștii care trăiesc acolo.

Care este cel mai sănătos pește de consumat?

Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) și Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) au emis linii directoare combinate pentru femeile de vârstă fertilă, femeile însărcinate și care alăptează și copii, scrie Eating Well.

Ei sfătuiesc aceste grupuri să evite peștii cu niveluri mai mari de contaminare cu mercur, cum ar fi rechinul, peștele-spadă sau macroul rege.

Iată care sunt peștii cei mai buni nu numai pentru că au profiluri excelente de nutriție și siguranță, ci și pentru că sunt ecologici – fiind prinși sau crescuți în mod responsabil și nu pescuiți excesiv.

1. Macrou de Atlantic. Această specie este un pește cu creștere rapidă, ceea ce înseamnă că se poate repopula cu ușurință și poate gestiona cantități mai mari de pescuit. Echipamentul folosit pentru a prinde macroul de Atlantic este eficient și nu poate provoca distrugeri majore de habitat, un alt motiv pentru care acest tip este o alegere prietenoasă cu oceanul. Acest pește cu aromă puternică este bogat în omega-3 sănătoși pentru inimă, o sursă bună de proteine.

2. Somon din Alaska prins sălbatic (inclusiv conservat). Somonul capturat sălbatic din Alaska are un conținut scăzut de contaminanți, inclusiv mercur și plumb, și provine din pescuit bine gestionat. De asemenea, somonul conservat nu este doar o sursă excelentă de grăsimi omega-3, ci și una dintre cele mai bune surse de calciu nelactate.

3. Sardine, Pacific (prinse în sălbăticie). Sardina minusculă și ieftină se înscrie pe multe liste de superalimente și din motive întemeiate. Conține aproape 1.200 mg de grăsimi omega-3 per porție și este unul dintre foarte, foarte puținele alimente care sunt în mod natural bogate în vitamina D.

Mulți pești din familia heringului sunt numiți în mod obișnuit sardine. Este, de asemenea, unul dintre puținele alimente bogate în calciu în mod natural, împachetând 33% din necesarul zilnic per porție.

4. Păstrăvul curcubeu (de crescătorie). Păstrăvul se situează sub somonul roz din conservă când vine vorba de conținutul de omega-3 și este o sursă bună de potasiu, seleniu și vitamina B6, oferind în același timp mai mult de o zi de vitamina B12. Păstrăvul de lac este o alternativă excelentă atunci când provine din locurile potrivite.

5. Hering. Heringul este un aliment de bază din dieta nordică și din motive întemeiate – are un conținut mai mare de omega-3 decât sardinele, păstrăvul și macroul. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina D și seleniu.

Care este cel mai toxic pește?

O serie de organizații de mediu au susținut eliminarea multor specii de pește din meniu, deoarece au niveluri mari de mercur și bifenili policlorurați (PCB). Aceștia sunt tonul roșu, somonul de atlantic sau biban de mare.

Și Pangasius este un pește extrem de toxic despre care s-a tot scris. In ciuda continutului sau scazut de proteine ​​si a nivelului sau chiar mai scazut de omega-3, pangasius nu este recomandat pentru concentrația mare de mercur. Pestele provine din raul Mekong din Vietnam unul dintre cele mai poluat datorită prezenței pesticidelor.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Cum s-a LANSAT Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising