Care este povestea peștelui care a trăit 226 de ani?

17.08.2021
Care este povestea peștelui care a trăit 226 de ani?

Natura este plină de animale unele mai ciudate ca altele și unele mai frumoase ca altele. Durata lor de viață diferă de la o specie la alta, însă ca și omul există la un moment dat un final care nu poate fi stabilit cu exactitate niciodată. Din când în când mai apare câte un exemplar care uimește prin longevitatea lui și prin inteligența sa. Acesta este și cazul unui pește japonez numit „Hanako”, despre care se susține că ar fi cel mai longeviv pește care a trăit vreodată. Potrivit specialiștilor în domeniu, peștele a murit în anul 1977, la vârsta de… 226 de ani.

Povestea peștelui care a trăit 226 de ani

Peștele în cauză era o femelă de culoare stacojie și s-ar fi născut în anul 1751 în Japonia. Durata medie de viață a unui astfel de crap este de aproximativ 40 de ani. Cu toate acestea, Hanako ar fi trăit 226 de ani.

Dr. Komeri Koshihara, ultimul proprietar al lui Hanako și-a împărtășit prima dată povestea, în anul 1966, la postul de radio Nippon Hoso Kyokai.

Acest pește numit Hanako este încă în stare perfectă și înoată maiestuos într-o râpă liniștită, care coboară pe Muntele Ontake la mică distanță. Cântărește 7,5 kilograme și are o lungime de 70 de centimetri.

Suntem foarte buni prieteni. Când o strig, spunând Hanako, Hanako, de la marginea iazului, ea vine fără îndoială să înoate la picioarele mele. Dacă o ating ușor pe cap, pare destul de încântată. Uneori merg atât de departe încât o scot din apă și o îmbrățișez.

La un moment dat, o persoană care mă privea m-a întrebat dacă fac un truc cu crapul. Deși este un pește, pare să simtă că este iubit cu drag și se pare că există o oarecare comunicare de sentimente între noi. În prezent, plăcerea mea este să merg la locul meu natal de două sau trei ori pe lună și să-i țin companie peștelui Hanako, povestea la vremea aceea Koshihara, potrivit timesnownews.com.

Cum a fost calculată vârsta peștelui?

Profesorul Masayoshi Hiro, care a lucrat la Laboratorul de Științe Animale de la Colegiul Femeilor din Nagoya, a calculat vârsta peștelui koi, numit Hanako. Tehnica este la fel ca atunci când calculezi vârsta unui copac, adică au fost analizate scalele sale. Așadar, vârsta a fost determinată prin testarea solzilor peștelui, care produce inele de creștere la fel ca un copac.

El explicase că la fel cum un copac avea inelele sale anuale pe trunchi, un pește are inelele sale anuale pe solzi. Trebuie doar să le numeri pentru a cunoaște vârsta peștilor.

Foto: timesnownews.com și Wikipedia.org 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot