Care este cel mai periculos cartier din România?

10.10.2022
Care este cel mai periculos cartier din România?

Deși se spune că România este „Grădina Maicii Domnului”, așa cum au afirmat Papii de la Roma, țara noastră este împânzită și de locuri mai puțin sigure. Anumite cartiere din marile orașe au devenit „locul de joacă” preferat pentru ilegalități, iar autoritățile aleg să se implice mai puțin în aceste zone. Dar, care este cel mai periculos cartier din România?

Care sunt cele mai sigure cartiere de locuit din România?

România

În momentul în care ne întemeiem o familie, siguranța trece pe primul loc. Ne dorim pentru cei de lângă noi un loc în care să se simt[ în siguranță, unde copii pot să se joace nestingheriți. Nu trebuie să luăm avionul și să ne mutăm în Islanda, ci există astfel de locuri și aici în România.

Cele mai liniștite zone ale României se găsesc în orașele Oradea, Sibiu, Brașov sau Miercurea Ciuc. Primele două reprezintă două dintre cele mai vizitate orașe ale țării, astfel, percepția cetățenilor s-a schimbat. Turistul este o parte economică importantă pe care trebuie s-o impresioneze.

În Brașov, cele mai sigure și liniștite cartiere sunt: Schei, Stupini sau Avantgarden. În Sibiu regăsim Valea Aurie, Sub Arini sau Ștrand.

Conform mai multor cercetări, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță al țării. Influențele vestice asupra Transilvaniei se revăd simțitor. Totodată, cele mai multe orașe care prezintă o cale europeană corectă sunt cele provenite din Transilvania lui Dracula.

România

Care este cel mai periculos cartier al țării?

La polul opus, regiunile Bucureștiului, Ilfovului, Dobrogei și Moldovei au printre cele mai nesigure și periculoase cartiere. Conform unui studiu, cel mai nesigur cartier din România provine din Suceava și este intitulat „Ițcani”. Printre criteriile de evaluare s-au numărat costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate, curățenia sau zgomotul.

În topul cartierelor cu o personalitate negativă se mai numără Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Bora (Slobozia) sau Ferentari (București).

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Astăzi, când ne vine în minte o țară, gândul ne poartă automat la capitala acestui stat. Majoritatea țărilor au câte o capitală, așa cum este cazul României, dar sunt și excepții cum... citește tot
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Pe Pământ există 195 de țări suverane și independente, iar dintre acestea 193 sunt membre ale Organizației Națiunilor Unite, în timp ce Vatican și Palestina sunt doar observatori... citește tot
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
Una dintre cele mai frecvente erori pe care o fac românii este folosirea formulării „ca și” în loc de „ca”. De cele mai multe ori, utilizarea formulării „ca și” se face pentru a... citește tot