Care este cel mai periculos cartier din România?

10.10.2022
Care este cel mai periculos cartier din România?

Deși se spune că România este „Grădina Maicii Domnului”, așa cum au afirmat Papii de la Roma, țara noastră este împânzită și de locuri mai puțin sigure. Anumite cartiere din marile orașe au devenit „locul de joacă” preferat pentru ilegalități, iar autoritățile aleg să se implice mai puțin în aceste zone. Dar, care este cel mai periculos cartier din România?

Care sunt cele mai sigure cartiere de locuit din România?

România

În momentul în care ne întemeiem o familie, siguranța trece pe primul loc. Ne dorim pentru cei de lângă noi un loc în care să se simt[ în siguranță, unde copii pot să se joace nestingheriți. Nu trebuie să luăm avionul și să ne mutăm în Islanda, ci există astfel de locuri și aici în România.

Cele mai liniștite zone ale României se găsesc în orașele Oradea, Sibiu, Brașov sau Miercurea Ciuc. Primele două reprezintă două dintre cele mai vizitate orașe ale țării, astfel, percepția cetățenilor s-a schimbat. Turistul este o parte economică importantă pe care trebuie s-o impresioneze.

În Brașov, cele mai sigure și liniștite cartiere sunt: Schei, Stupini sau Avantgarden. În Sibiu regăsim Valea Aurie, Sub Arini sau Ștrand.

Conform mai multor cercetări, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță al țării. Influențele vestice asupra Transilvaniei se revăd simțitor. Totodată, cele mai multe orașe care prezintă o cale europeană corectă sunt cele provenite din Transilvania lui Dracula.

România

Care este cel mai periculos cartier al țării?

La polul opus, regiunile Bucureștiului, Ilfovului, Dobrogei și Moldovei au printre cele mai nesigure și periculoase cartiere. Conform unui studiu, cel mai nesigur cartier din România provine din Suceava și este intitulat „Ițcani”. Printre criteriile de evaluare s-au numărat costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate, curățenia sau zgomotul.

În topul cartierelor cu o personalitate negativă se mai numără Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Bora (Slobozia) sau Ferentari (București).

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot