Care este cel mai periculos cartier din România?

10.10.2022
Care este cel mai periculos cartier din România?

Deși se spune că România este „Grădina Maicii Domnului”, așa cum au afirmat Papii de la Roma, țara noastră este împânzită și de locuri mai puțin sigure. Anumite cartiere din marile orașe au devenit „locul de joacă” preferat pentru ilegalități, iar autoritățile aleg să se implice mai puțin în aceste zone. Dar, care este cel mai periculos cartier din România?

Care sunt cele mai sigure cartiere de locuit din România?

România

În momentul în care ne întemeiem o familie, siguranța trece pe primul loc. Ne dorim pentru cei de lângă noi un loc în care să se simt[ în siguranță, unde copii pot să se joace nestingheriți. Nu trebuie să luăm avionul și să ne mutăm în Islanda, ci există astfel de locuri și aici în România.

Cele mai liniștite zone ale României se găsesc în orașele Oradea, Sibiu, Brașov sau Miercurea Ciuc. Primele două reprezintă două dintre cele mai vizitate orașe ale țării, astfel, percepția cetățenilor s-a schimbat. Turistul este o parte economică importantă pe care trebuie s-o impresioneze.

În Brașov, cele mai sigure și liniștite cartiere sunt: Schei, Stupini sau Avantgarden. În Sibiu regăsim Valea Aurie, Sub Arini sau Ștrand.

Conform mai multor cercetări, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță al țării. Influențele vestice asupra Transilvaniei se revăd simțitor. Totodată, cele mai multe orașe care prezintă o cale europeană corectă sunt cele provenite din Transilvania lui Dracula.

România

Care este cel mai periculos cartier al țării?

La polul opus, regiunile Bucureștiului, Ilfovului, Dobrogei și Moldovei au printre cele mai nesigure și periculoase cartiere. Conform unui studiu, cel mai nesigur cartier din România provine din Suceava și este intitulat „Ițcani”. Printre criteriile de evaluare s-au numărat costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate, curățenia sau zgomotul.

În topul cartierelor cu o personalitate negativă se mai numără Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Bora (Slobozia) sau Ferentari (București).

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot