Care este miracolul pentru care Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat?

05.09.2022
Care este miracolul pentru care Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat?

Una dintre cele mai importante figuri ale Bisericii Catolice a fost polonezul Karol Wojtyla, cunoscut sub denumirea de Papa Ioan Paul al II-lea. Acesta a fost primul papă de altă origine decât cea italiană de la papa Adrian al VI-lea, adică din 1522 și pontificatul său a durat 26 de ani, din octombrie 1978 și până la moartea sa, în aprilie 2005. Asemeni multor feți bisericești și Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat (trecut în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților) pe data de 1 mai 2011 în Piața „Sf. Petru” din Roma. Slujba de beatificare a fost prezidată de Papa Benedict al XVI-lea. Astfel, fostul Papă mai avea o singură treaptă până la a fi declarat „sfânt”. S-a întâmplat câțiva ani mai târziu. El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua în care a fost numit papă în anul 1978.

Ce minune a săvârșit Papa Ioan Paul al II-lea?

Călugărița Marie Simon-Pierre Normand, o soră de origine franceză care a suferit de Parkinson şi acărei vindecare inexplicabilă a fost atribuită Papei Ioan Paul al II-lea, scrie thedivinemercy.org. Vaticanul trebuia să atribuie încă un miracol Papei Ioan Paul al II-lea, după beatificarea sa, pentru ca acesta să fie declarat sfânt. Lucru care s-a și întâmplat.

„Boala Parkinson mi-a fost diagnosticată in 2001. Maladia mi-a afectat intreaga parte stangă a corpului. După trei ani, simptomele s-au agravat: tremurat, rigiditate, durere, insomnie. Din aprilie 2005 am început să mă simt din ce în ce mai rău, de la săptămană la săptămană, nu mai reușeam să scriu sau conduc masina”, a povestit călugărița.

Pe data de 13 mai în acel an, Papa Benedict al XVI-lea a făcut anuntul oficial privind acordarea unei dispense privind beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Iar sora Maria urmărea o ceremonie prezidata de Papa Ioan Paul al II-lea si vedea in imaginea Papei bolnav și întepenit în mișcări, chiar viitorul său.

Aceasta a continuat: „Începand din acea zi, surorile din toate comunitătile franceze si africane au cerut interventia sa divină pentru vindecarea mea. S-au rugat intr-una, fără oprire. În noaptea de 2 spre 3 iunie s-a întâmplat ceva. Corpul nu imi mai era cuprins de durere, nu mai eram rigidă. Apoi o chemare interioară m-a impins să mă duc să mă rog”.

Mai rămăsese doar un pas pentru ca Papa Ioan Paul al II-lea să devină sfânt. Sute de mărturii despre miracole săvârșite de Papa Ioan Paul al II-lea au fost selecţionate pentru a fi analizate. Floribeth Mora, originară din Costa Rica, a fost diagnosticată, în luna aprilie a anului 2011, cu anevrism cerebral, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă de vindecare. Ea susţine că a fost salvată de la moarte în luna mai a acelui an de fostul Papă Ioan Paul al II-lea, decedat în 2005. Acesta i-ar fi vorbit dintr-o fotografie pe care femeia o avea la lângă patul de spital.

Astfel, pe data de 27 aprilie 2014 a avut loc trecerea lui Papa Ioan Paul al II-lea în rândul sfinților. Slujba a fost oficiată de chiar Papa Francisc.

Pentru ca Vaticanul să certifice un miracol, acesta trebuie să fie instantaneu, permanent și să nu aibă o explicație științifică.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot