Care este miracolul pentru care Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat?

05.09.2022
Care este miracolul pentru care Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat?

Una dintre cele mai importante figuri ale Bisericii Catolice a fost polonezul Karol Wojtyla, cunoscut sub denumirea de Papa Ioan Paul al II-lea. Acesta a fost primul papă de altă origine decât cea italiană de la papa Adrian al VI-lea, adică din 1522 și pontificatul său a durat 26 de ani, din octombrie 1978 și până la moartea sa, în aprilie 2005. Asemeni multor feți bisericești și Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat (trecut în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților) pe data de 1 mai 2011 în Piața „Sf. Petru” din Roma. Slujba de beatificare a fost prezidată de Papa Benedict al XVI-lea. Astfel, fostul Papă mai avea o singură treaptă până la a fi declarat „sfânt”. S-a întâmplat câțiva ani mai târziu. El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua în care a fost numit papă în anul 1978.

Ce minune a săvârșit Papa Ioan Paul al II-lea?

Călugărița Marie Simon-Pierre Normand, o soră de origine franceză care a suferit de Parkinson şi acărei vindecare inexplicabilă a fost atribuită Papei Ioan Paul al II-lea, scrie thedivinemercy.org. Vaticanul trebuia să atribuie încă un miracol Papei Ioan Paul al II-lea, după beatificarea sa, pentru ca acesta să fie declarat sfânt. Lucru care s-a și întâmplat.

„Boala Parkinson mi-a fost diagnosticată in 2001. Maladia mi-a afectat intreaga parte stangă a corpului. După trei ani, simptomele s-au agravat: tremurat, rigiditate, durere, insomnie. Din aprilie 2005 am început să mă simt din ce în ce mai rău, de la săptămană la săptămană, nu mai reușeam să scriu sau conduc masina”, a povestit călugărița.

Pe data de 13 mai în acel an, Papa Benedict al XVI-lea a făcut anuntul oficial privind acordarea unei dispense privind beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Iar sora Maria urmărea o ceremonie prezidata de Papa Ioan Paul al II-lea si vedea in imaginea Papei bolnav și întepenit în mișcări, chiar viitorul său.

Aceasta a continuat: „Începand din acea zi, surorile din toate comunitătile franceze si africane au cerut interventia sa divină pentru vindecarea mea. S-au rugat intr-una, fără oprire. În noaptea de 2 spre 3 iunie s-a întâmplat ceva. Corpul nu imi mai era cuprins de durere, nu mai eram rigidă. Apoi o chemare interioară m-a impins să mă duc să mă rog”.

Mai rămăsese doar un pas pentru ca Papa Ioan Paul al II-lea să devină sfânt. Sute de mărturii despre miracole săvârșite de Papa Ioan Paul al II-lea au fost selecţionate pentru a fi analizate. Floribeth Mora, originară din Costa Rica, a fost diagnosticată, în luna aprilie a anului 2011, cu anevrism cerebral, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă de vindecare. Ea susţine că a fost salvată de la moarte în luna mai a acelui an de fostul Papă Ioan Paul al II-lea, decedat în 2005. Acesta i-ar fi vorbit dintr-o fotografie pe care femeia o avea la lângă patul de spital.

Astfel, pe data de 27 aprilie 2014 a avut loc trecerea lui Papa Ioan Paul al II-lea în rândul sfinților. Slujba a fost oficiată de chiar Papa Francisc.

Pentru ca Vaticanul să certifice un miracol, acesta trebuie să fie instantaneu, permanent și să nu aibă o explicație științifică.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în... citește tot
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Papa este liderul suprem de la Vatican. Încă de la fondare, papii sunt aleși prin vot cleric, iar mandatul lor este pe viață. Cu toate acestea, o situație nemaivăzută de peste 600 de ani a... citește tot