De ce a spus regina Elisabeta a II-a: „We’ll Meet Again”?

07.04.2020
De ce a spus regina Elisabeta a II-a: „We’ll Meet Again”?

Regina Elisabeta a II-a a vorbit britanicilor pentru prima dată de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Acesta a fost, doar, al cincilea mesaj în cei 68 de ani de domnie. Monarhul de 93 de ani a îndemnat la unitate și a recunoscut că omenirea se află în fața unui lucru nemaiîntâlnit până acum.

În discursul său către națiunea engleză, regina Elisabeta a II-a a introdus și fraza „We’ll Meet Again”. Acesta este titlul unei piese de-a cântăreței Vera Lynn, din timpul celui De-al Doilea Război Mondial (1939-1945), care a devenit un simbol al speranței pentru britanici în timpul conflictului.

„Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce putem avea mai mult de îndurat, zilele bune se vor întoarce”, a spus ea. „Vom fi din nou cu prietenii noștri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou”.

Mesajul a fost înregistrat la Windsor Castle, iar regina Elisabeta a II-a a amintit de un discurs din anul 1940, pe care l-a rostiti împreună cu sora sa, prințesa Margareta: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”.

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga lume, iar monarhul britanic este convins că zile bune vor urma, fiindcă toate națiunile au același scop: să învingă războiul cu virusul COVID-19.

„De această dată națiunile de pe glob își unesc forțele într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Regină peste 16 națiuni

Regina Elisabeta a II-a se află la conducerea a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize, Sfântul Kitts și Nevis.

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron la 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh în viață din lume. În istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.

Vezi AICI discursul Reginei Elisabeta a II-a!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot