Cine a jucat golf pe lună?

26.10.2022
Cine a jucat golf pe lună?

În perioada copilăriei, cei mici sunt întrebați ce vor să devină când vor fi adulți. Majoritatea răspunsurilor se axează în jurul spațiului sau a salvării de vieți. Meseria de astronaut reprezintă un vis atât pentru prichindei, cât și pentru cei mari. NASA a reușit să trimită în spațiu mai mulți astronauți, unii dintre ei transformând munca într-o adevărată distracție. Cine a fost omul care și-a propus și chiar a reușit să joace golf pe lună?

Care sunt cele mai de succes misiuni NASA?

golf

Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) este cunoscută pentru multe dintre proiectele și evenimentele din spațiul cosmic. Agenția este specializată în explorarea necunoscutului, oferind de fiecare dată când are ocazia, noi imagini spectaculoase.

În istoria misiunilor internaționale se regăsește și un român. Dumitru Prunariu este singurul român care a zburat într-o misiune în spațiu. Celebrul cosmonaut a luat parte în misiunea rachetei Soiuz 40, sprijinită de guvernul de la Moscova. Acesta a zburat în anul 1981 și a petrecut 7 zile, 20 ore și 42 minute în… necunoscut.

Cele mai importante programe de aselenizare ale NASA au fost:

Cine a jucat golf pe lună?

În anul 1971, la bordul misiunii Apollo 14 se afla și astronautul Alan Shepherd. Acesta a devenit prima persoană care a jucat vreodată golf pe altă planetă. Impedimentul costumului spațial l-a forțat pe acesta să folosească doar o mână. A realizat 4 lovituri, trei dintre ele fiind în praful lunar, iar ultima direct la țintă.

„Kilometri și kilometri și kilometri” – a spus Alan Shepherd publicului în timpul transmisiunii.

Oamenii de știință estimează că datorită gravitației, mingea s-a deplasat pe o distanță nu foarte îndepărtată. Bineînțeles, calculele au fost făcute doar pe baza cunoștințelor de fizică, neputând nimeni afirma cu exactitate puterea loviturii și distanța exactă parcursă de micuța minge.

Foto: Depositphotos.com & Fineartamerica.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot