Cine a fost primul om care a sărit din spațiu? │VIDEO

19.10.2022
Cine a fost primul om care a sărit din spațiu? │VIDEO

Întreaga evoluție a omului a fost constrânsă de ideea cunoașterii. Încă din antichitate, mayașii au avut o curiozitate pentru spațiu. Aceștia considerauPământul este centrul tuturor lucrurilor existente. Odată cu apariția NASA și a specialiștilor în astronomie spațială, capacitatea omului de a ajunge în spațiu a devenit infinită. În urmă cu câțiva ani, o persoană curajoasă a reușit imposibilul, o săritură fără incidente. Cine a fost primul om care a avut curajul să sară din spațiu?

De ce au oamenii o fascinație pentru spațiul cosmic?

spațiu

Pentru a răspunde la această întrebare este nevoie de a ne uita spre cer într-o noapte senină, în care stelele pot fi văzute. Pe planeta Pământ există în prezent peste 7 miliarde de oameni și cel puțin o persoană se întreabă ce se află în spațiu. Natura omenească este despre dorința de a afla, încercând să ne răspundem la întrebările minților noastre. Curiozitatea pentru văzduh este hrănită de cărți, filme și diferite povești spune din generație în generație. Încă de pe băncile școlii suntem învățați că există 8 planete, în această Galaxie.

„Oamenii sunt motivați să exploreze necunoscutul, să descopere lumi noi, să depășească limitele științifice și tehnice, iar apoi să meargă și mai departe.”- explică NASA.

În speranța că vom descoperi ce este în spațiu, a luat naștere NASA, un proiect care și-a propus de la început spargerea tuturor barierelor când vine vorba de necunoscut. Încă de la fondarea sa în 1958, Agenția a descoperit peste 5.000 de noi planete, 10.000 de universuri și nenumărate stele. În prezent, cea mai îndepărtată aeronavă trimisă în spațiu se numește Voyager 1 și se află la peste 23 miliarde de kilometri distanță. Aceasta are capacitatea de a se deplasa cu peste 17 kilometri pe secundă.

Cine a fost primul om care a sărit din spațiu?

Pe data de 14 octombrie 2012, austriacul Felix Baumgartner decide să realizeze ceea ce niciun om nu a mai reușit în istorie. În cadrul proiectului Red Bull Stratos, Felix, parașutist de meserie, a sărit de la peste 39.000 de kilometri înălțime. O adevărată nebunie!

Cu ajutorul unui balon umplut cu heliu, acesta a urcat până în stratosferă, de unde a reușit legendara cascadorie. În prima parte a coborârii a fost depășită viteza sunetului, atingând 1342km/h. Într-un final, după o cădere de 4 minute și 20 secunde, atinge suprafața Pământului, în New Mexico, SUA.

În cursul anilor care au urmat, Felix Baumgartner a primit numeroase distincții pentru curajul său, printre care:

Foto: Depositphotos.com & Redbull.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot