Ce s-ar întâmpla dacă 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

04.05.2018
Ce s-ar întâmpla dacă 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

Suntem din ce în ce mai mulți. Populația Pământului este într-o continuă creștere. În luna iulie a anului 2015 populația globului pământesc era de 7.3 miliarde de oameni. Conform specialiștilor, în 2040 vom fi 9 miliarde.

În prezent, populația Terrei este de 10 ori mai numeroasă decât se întâmpla acum 400 de ani. În România, populația era în 2016 de 19,7 milioane de locuitori. Suntem atât de mulți pe Glob încât e greu să nu ne întrebăm: ce s-ar întâmpla dacă cei 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

Pentru ca această săritură să fie de efect, ar trebui ca toți cei 7 miliarde de oameni să se afle simultan, în același loc. Practic, e imposibil, dar imaginația noastră nu are limite.

Există un buton roșu care poate declanșa un război nuclear?

Astrofizicianul Paul Sutter de la Universitatea de Stat din Ohio și fizicianul Mark Boslough de la Sandia National Laboratories susțin că cei 7 miliarde ar avea loc, e drept, îngrămădiți, pe străzile din New York, un oraș cu o suprafață de 789 km². Indivizii ar fi instruiți să sară într-un picior în mod simultan. Se pare că la aterizare, energia pe care ar putea să o degaje oamenii ar fi incredibilă. Conform oamenilor de știință, sunetul produs ar fi de aproximativ 200 de decibeli (cel mai amplu sunet produs vreodată pe Pământ) și ar sparge aproape toate timpanele participanților. Pentru a compara, un motor cu reacție produce 150 de decibeli, iar limita la care rezistă timpanul uman este de 120 de decibeli.

Mai mult, pământul s-ar cutremura, iar dacă săritura ar fi în apropierea coastei s-ar produce valuri tsunami mari de peste 100 de metri. Săritura tuturor oamenilor de pe Terra ar putea duce la un cutremur care se încadrează în intervalul de magnitudine de 4-8 pe scara Richter. Ipotetic, o săritură într-un picior ar putea distruge căi ferate, clădiri și poduri. Totuși, oamenii de știință spun că efectele nu ar fi resimțite în spațiul cosmic.

Saritura

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot