Ce antrenamente fac astronauții pentru a rezista în spațiu?

04.10.2020
Ce antrenamente fac astronauții pentru a rezista în spațiu?

Cum fac astronauții antrenamente? Spațiul, ultima frontieră necucerită, încă, de om. Universul este un loc plin de mistere nedescoperite. Tehnologia actuală permite umanității să observe și să analizeze doar o mică parte din acest infinit. Cu toate acestea, persoanele pasionate de astronomie încearcă să descifreze actul creației și dacă suntem singuri sau nu în Univers.

Cum se antrenează astronauții?

NASA a prezentat pe Instagram un filmuleț în care arată cum se antrenează astronauții pentru a face față în spațiu. Condițiile de acolo sunt dure, iar organismul uman trebuie să fie perfect sănătos oentru a face față. Pe lângă un regim echilibrat, astronauții trebuie să obișnuiască și cu lipsa gravitației.

Atunci când o persoană este în spațiu va observa că totul plutește, indiferent cât de greu este, iar noțiunile de „jos” sau „sus” nu mai au nicio însemnătate. Pe lângă testele fizice care trebuie trecute, astronauții trebuie să învețe cum să facă experimente ştiinţifice în condiţii de microgravitaţie.

Ai senzaţia că vei cădea. Poţi să te eliberezi şi pluteşti, nu e nicio problemă, spune acesta. Este un capitol la care trebuie să-ţi antrenezi creierul să conştientizeze. Un alt lucru pe care trebuie să-l înveţi când ajungi prima dată în spaţiu este cât de puţină forţă este necesară pentru a te mişca. Un alt lucru extraordinar este că poţi să stai pe tavan, a povestit fostul colonel în Air Force, Terry Virt, pentru NASA.

Potrivit ultimelor informații, NASA pregătește un nou program spațial numit Artemis, cu care își propune să trimită din nou astronauți pe Lună în anul 2024. Ba mai mult, după anul 2030 se dorește înființarea unei baze permanente pe satelitul natural al Pământului. Construcția va fi realizată la circa un metru sub suprafața selenară, pentru a-i proteja pe astronauți de nivelul ridicat de radiații.

Vezi aici filmulețul în care NASA prezintă cum se antrenează astronauții!

https://www.instagram.com/tv/CFr24qZpfxG/

Foto: NASA.gov

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot