Vârful Everest scoate sunete îngrozitoare pe timpul nopții AUDIO

16.05.2023
Vârful Everest scoate sunete îngrozitoare pe timpul nopții AUDIO

Vârful Everest este cel mai înalt munte din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri. Situat la granița dintre Nepal și Tibet, Everest face parte din Munții Himalaya care sunt escaladați, în fiecare an, de alpiniști mai mult sau mai puțin profesioniști.

Cei care au ajuns să urce pe Vârful Everest au putut observa că pe timpul nopții acesta scoate niște sunete ciudate, de-a dreptul înfricoșătoare. Drept urmare, foarte mulți localnici și cercetători au încercat să înțeleagă despre ce este vorba.

De ce vârful Everest scoate sunete?

Potrivit datelor oficiale, nu mai puțin de 300 de oameni și-au pierdut viața, până în prezent, încercând să escaladeze Everestul, însă cifrele ar putea fi chiar mai mari. Cutremurul devastator din zonă, din anul 2015, în urma căruia peste 9.000 de oameni și-au pierdut viața, a dus la o mai bună analiză a geografiei locale.

Dave Hahn, un ghid montan cu experiență, a ajuns în cel mai înalt punct al planetei de 15 ori, până în prezent, și a putut observa că muntele produce niște sunete stranii pe timpul nopții. Potrivit acestuia, în acele momente în care ești doar tu și muntele situația este destul de înfricoșătoare, fiindcă totul este pe muchie de cuțit și îți poți pierde viața în orice clipă. Analizele ulterioare au evidențiat că sunetele scoase vin de la gheața și stânca care se prăbușește în diferite locații.

Îi poți auzi gheața și stânca prăbușindu-se în diferite locuri, a povestit Dave Hahn, potrivit iflscience.com.

Începând cu anul 2017 și până în 2018 o echipă de cercetători din Nepal și Japonia au analizat activitatea seismică din Munții Himalaya. Astfel, s-a observat că diferența foarte mare de temperatură dintre zi și noapte face ca gheața să crape după lăsarea întunericului. Practic, în timpul zilei, oamenii puteau să lucreze chiar și la mânecă scurtă, iar odată cu venirea serii temperatura scădea foarte ușor până la minus 15 grade Celsius.

Iată, așadar, cum un eveniment neînțeles în trecut a putut fi explicat ușor de cercetători în prezent, datorită tehnologiilor existente.

Ascultă aici sunetele Muntelui Everest!

Foto: iflscience.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot