Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

12.09.2022
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. A fost șeful statului pentru un număr de 15 teritorii independente. Aceasta a decedat în data de 8 septembrie 2022 la Castelul Balmoral din Scoția în preajma celor apropiați. În prima parte a perioadei de doliu, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi transferat la Edinburgh. Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a? 

Perioada de domnie și sfârșitul vieții

Regina Elisabeta a II-a

Elizabeth Alexandra Mary se naște la data de 21 aprilie 1926 în Londra, ca fiind fiica cea mare a Ducelui și Ducesei de York. Tatăl său, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron în 1936, după abdicarea fratelui său. Acest lucru a transformat-o pe tânăra Lilibet să devină moștenitoare a tronului.
Educată și formată în particular acasă, aceasta a început să-și asume îndatoririle publice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În noiembrie 1947 se căsătorește cu Philip Mountbatten, iar căsnicia acestora durează până în 2021, când Ducele de Edinburgh încetează din viață.
La moartea Regelui George al VI-lea, Elisabeth devine Regină la vârsta de 25 de ani. Cele mai semnificative evenimente din lunga domnie a Reginei se numără: încoronarea Elisabetei din 1953, sărbătorirea celor 4 jubilee, criticile mediatice din interiorul familiei regale, moartea Prințesei Diana sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, sprijinul pentru monarhie a rămas ridicat, Regina Elisabeta a II-a fiind un etalon și o imagine reprezentativă a ceea ce înseamnă societatea britanică. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, lăsând în spate 4 copii, 8 nepoți și 12 strănepoți.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Familia Regală a transmis că trupul Reginei va rămâne în Catedrala St. Giles din Scoția pentru 24h, timp în care oamenii își pot aduce un ultim omagiu. În cursul zilei de 13 septembrie va ajunge în Londra și timp de 4 zile va fi depus la Westminster Hall, unde oamenii își vor putea lua “Adio” de la Regina care i-a condus timp de 7 decenii.
După cele 4 zile, sicriul va fi dus pentru procesiune în Westminster Abbey pentru funerarii de stat. După înmormântare, acesta va fi depus în cripta Castelului Windsor, iar lângă aceasta, va fi depus și sicriul Ducelui de Edinburgh. În interiorul criptei regale se află înmormântați peste 20 de membrii ai familiei regale.

Foto: Royal.uk

AZI ÎN ISTORIE
De-a lungul timpului, pe data de 12 septembrie au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat dezvoltarea societăților. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 255-a...
Cele mai noi articole
Ce mesaj le-a trimis un român rușilor pe un obuz?
Ce mesaj le-a trimis un român rușilor pe un obuz?
În luna februarie a anului 2022, Rusia a invadat Ucraina, marcând o escaladare abruptă a războiului ruso-ucrainean, care începuse în 2014. Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară... citește tot
Ce s-a întâmplat azi, 12 septembrie?
Ce s-a întâmplat azi, 12 septembrie?
De-a lungul timpului, pe data de 12 septembrie au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat dezvoltarea societăților. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 255-a... citește tot
Ce s-a întâmplat azi, 11 septembrie?
Ce s-a întâmplat azi, 11 septembrie?
Pe data de 11 septembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuvioasa Teodora din Alexandria și Cuviosul Eufrosin. Această dată reprezintă cea de-a 254-a zi a calendarului... citește tot