Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

12.09.2022
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. A fost șeful statului pentru un număr de 15 teritorii independente. Aceasta a decedat în data de 8 septembrie 2022 la Castelul Balmoral din Scoția în preajma celor apropiați. În prima parte a perioadei de doliu, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi transferat la Edinburgh. Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a? 

Perioada de domnie și sfârșitul vieții

Regina Elisabeta a II-a

Elizabeth Alexandra Mary se naște la data de 21 aprilie 1926 în Londra, ca fiind fiica cea mare a Ducelui și Ducesei de York. Tatăl său, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron în 1936, după abdicarea fratelui său. Acest lucru a transformat-o pe tânăra Lilibet să devină moștenitoare a tronului.
Educată și formată în particular acasă, aceasta a început să-și asume îndatoririle publice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În noiembrie 1947 se căsătorește cu Philip Mountbatten, iar căsnicia acestora durează până în 2021, când Ducele de Edinburgh încetează din viață.
La moartea Regelui George al VI-lea, Elisabeth devine Regină la vârsta de 25 de ani. Cele mai semnificative evenimente din lunga domnie a Reginei se numără: încoronarea Elisabetei din 1953, sărbătorirea celor 4 jubilee, criticile mediatice din interiorul familiei regale, moartea Prințesei Diana sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, sprijinul pentru monarhie a rămas ridicat, Regina Elisabeta a II-a fiind un etalon și o imagine reprezentativă a ceea ce înseamnă societatea britanică. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, lăsând în spate 4 copii, 8 nepoți și 12 strănepoți.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Familia Regală a transmis că trupul Reginei va rămâne în Catedrala St. Giles din Scoția pentru 24h, timp în care oamenii își pot aduce un ultim omagiu. În cursul zilei de 13 septembrie va ajunge în Londra și timp de 4 zile va fi depus la Westminster Hall, unde oamenii își vor putea lua “Adio” de la Regina care i-a condus timp de 7 decenii.
După cele 4 zile, sicriul va fi dus pentru procesiune în Westminster Abbey pentru funerarii de stat. După înmormântare, acesta va fi depus în cripta Castelului Windsor, iar lângă aceasta, va fi depus și sicriul Ducelui de Edinburgh. În interiorul criptei regale se află înmormântați peste 20 de membrii ai familiei regale.

Foto: Royal.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot