Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

12.09.2022
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. A fost șeful statului pentru un număr de 15 teritorii independente. Aceasta a decedat în data de 8 septembrie 2022 la Castelul Balmoral din Scoția în preajma celor apropiați. În prima parte a perioadei de doliu, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi transferat la Edinburgh. Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a? 

Perioada de domnie și sfârșitul vieții

Regina Elisabeta a II-a

Elizabeth Alexandra Mary se naște la data de 21 aprilie 1926 în Londra, ca fiind fiica cea mare a Ducelui și Ducesei de York. Tatăl său, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron în 1936, după abdicarea fratelui său. Acest lucru a transformat-o pe tânăra Lilibet să devină moștenitoare a tronului.
Educată și formată în particular acasă, aceasta a început să-și asume îndatoririle publice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În noiembrie 1947 se căsătorește cu Philip Mountbatten, iar căsnicia acestora durează până în 2021, când Ducele de Edinburgh încetează din viață.
La moartea Regelui George al VI-lea, Elisabeth devine Regină la vârsta de 25 de ani. Cele mai semnificative evenimente din lunga domnie a Reginei se numără: încoronarea Elisabetei din 1953, sărbătorirea celor 4 jubilee, criticile mediatice din interiorul familiei regale, moartea Prințesei Diana sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, sprijinul pentru monarhie a rămas ridicat, Regina Elisabeta a II-a fiind un etalon și o imagine reprezentativă a ceea ce înseamnă societatea britanică. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, lăsând în spate 4 copii, 8 nepoți și 12 strănepoți.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Familia Regală a transmis că trupul Reginei va rămâne în Catedrala St. Giles din Scoția pentru 24h, timp în care oamenii își pot aduce un ultim omagiu. În cursul zilei de 13 septembrie va ajunge în Londra și timp de 4 zile va fi depus la Westminster Hall, unde oamenii își vor putea lua “Adio” de la Regina care i-a condus timp de 7 decenii.
După cele 4 zile, sicriul va fi dus pentru procesiune în Westminster Abbey pentru funerarii de stat. După înmormântare, acesta va fi depus în cripta Castelului Windsor, iar lângă aceasta, va fi depus și sicriul Ducelui de Edinburgh. În interiorul criptei regale se află înmormântați peste 20 de membrii ai familiei regale.

Foto: Royal.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot