Este adevărată fotografia monstrului din Loch Ness? Care este povestea imaginii?

03.05.2020
Este adevărată fotografia monstrului din Loch Ness? Care este povestea imaginii?

Cine nu a auzit despre faimosul monstru din Loch Ness? De fapt, legenda acestui monstru este una dintre cele mai populare din Europa. Despre acest monstru, botezat Nessie, nu se știu prea multe. Însă, ani de-a rândul, legenda existenței unui monstru într-un lac scoțian s-a transmis din generație în generație. Care este, însă, povestea fotografiei în care apare Nessie?

Ce este legenda monstrului din Loch Ness?

Legenda modernă s-a născut abia pe data de 2 mai 1933, când a fost publicată știrea că un monstru a fost văzut. Un cuplu susținea că monstrul era pe mal, traversând drumul de pe țărm.

Ziarele britanice au trimis reporteri în Scoția pentru a vedea monstrul. S-au găsit urmele unui imens animal patruped. Ulterior, s-au dovedit a fi urme de hipopotam.

În anul 1934, colonelul Robert Wilson, un reputat medic militar britanic, a făcut publică o fotografie cu o creatură buzară. Rezultatul a fost o imagine care de atunci a făcut înconjurul lumii, fiind considerată cea mai elocventă dovadă a existenței creaturii lacustre, denumită ulterior Nessie. Văzând asemănarea cu dinozarul dispărut de milioane de ani, mulți au fost convinși că Nessie era singurul supraviețuitor al unei specii dispărute de mult, plesiozaurul.

Iar presa din Insulă, una dintre cele mai puternice din lume, nu a făcut decât să răspândească fotografia cu pricina, fără ca măcar să verifice autenticitatea ei. Prima publicație care a prezentat imaginea a fost The Daily Mail.

Însă, în anul 1994, un coleg de-al lui Wilson, Christian Spurling, în vârstă de 90 de ani, a mărturisit, pe patul de moarte, că totul nu fusese decât o farsă, pusă la cale de colonel, pentru a-și bate joc de credula presa din Albion.

L-au căutat pe Nessie cu sonarul

La jumătatea anilor ‘60, mai multe universități britanice au organizat expediții la Loch Ness, utilizând un sonar pentru a cerceta adâncurile. Nu a fost descoperit nimic concludent, dar un semn de întrebare rămâne, fiindcă la fiecare expediție operatorii sonarului au detectat imense obiecte subacvatice care se mișcau, fenomen pe care nu l-au putut explica niciodată.

Lacul Loch Ness din Scoția

 

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot