Cum arată prima fotografie făcută vreodată?

17.08.2018
Cum arată prima fotografie făcută vreodată?

Astăzi, a devenit un obicei din a face poze cu telefonul. Istoria instantaneelor este îndelungată, iar prima fotografie a fost făcută acum aproape 200 de ani. Cine este însă autorul și în ce context a fost făcută poza?

Când a fost făcută prima fotografie?

Prima fotografie care prezintă o ipostază din realitate, se numește „Vedere de la fereastra din Le Gras”. Aceasta a fost realizată în anul 1827 de către inventatorul francez Nicéphore Niépce (1765-1833).

Poza cu pricina a fost captată prin calotipie (vechi procedeu de fotografiere în care se folosea clorura de argint ca sensibilizator și cea de sodiu sau iodura de potasiu pentru fixare) și a fost realizată în iunie sau iulie 1827.

Care a fost cea mai mare comoară descoperită vreodată în România?

Fotografia reprezintă peisajul pe care francezul Niépce îl vedea de la fereastra casei sale. În partea stângă se poate vedea o clădire și un copac, în dreapta o altă clădire, iar în centru un hambar. Istoricii afirmă că expunerea a durat opt ore, timp în care soarele s-a mutat de la est la vest și pare a străluci pe ambele clădiri. Calitatea imaginii este destul de ridicată pentru acele vremuri.

Prima fotografie

Primii oameni fotografiați vreodată aveau să apară într-o poză în anul 1838. Autorul era Louis Daguerre, cel considerat a fi părintele fotografiei. Abia în anul 1861, fotograful englez Thomas Sutton realiza prima fotografie color (foto jos). Aceasta este fotografia unei funde din stofă în carouri.

Prima fotografie color

Curiozități din lumea fotografiei:

Unde se fabrică leii, banii românești? Cum arată clădirea unde se produc banii?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot