Unde se găsește cel mai ciudat magazin din lume?

19.05.2022
Unde se găsește cel mai ciudat magazin din lume?

Pe Pământ sunt multe locuri ciudate, multe dintre ele naturale, altele sunt, în schimb, realizate de oameni. Acesta este și cazul unui magazin din China. Magazinul este poziţionat unde nu ţi-ai imaginat vreodată şi este destinat în exclusivitate alpiniştilor.

Magazinul universal este amplasat pe marginea unei stânci și trebuie să urci 120 de metri pentru a ajunge la el. Supranumit „cel mai incomod magazin” de proximitate din lume, cutia mică de lemn atârnă pe coasta unui munte din Parcul Național Geologic Shiniuzhai, din provincia Hunan, și oferă băuturi răcoritoare alpiniștilor care au nevoie de o pauză rapidă în mijlocul cățărări.

Cum este aprovizionat magazinul și cine vinde?

După apariția imaginilor pe rețelele de socializare, lumea se întreabă: „cine aprovizionează magazinul și cine se ocupă de vânzare?”. Potrivit publicației de stat chinezești CCTV, magazinul oferă băuturi și câteva gustări, inclusiv chipsuri de cartofi. Trebuie precizat că prețurile nu sunt exagerat de scumpe.

Magazinul nu câștigă mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători pentru asta, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte semnificative. Fiecare angajat nou este destul de speriat la început, dar se obișnuiește foarte repede. Singura problemă este să folosești toaleta. Este obositor să cobori pentru a folosi toaleta, așa că încercăm să nu bem prea multă apă, a spus un muncitor, potrivit insider.com.

Doar un singur vânzător se află în magazin, iar acesta trebuie să se ocupe și cu aprovizionarea, dimineața, înainte de începerea programului. Produsele sunt urcate, în fiecare zi, 120 de metri, pe frânghii pentru a fi expuse la raft. Munca nu este una ușoară, însă cei care se ocupă de magazin susțin că, odată ajunși la destinație, peisajul din fața lor merită orice efort. Magazinul a fost deschis în anul 2018, însă, în prezent, acesta este închis din cauza pandemiei de coronavirus.

Parcul Geologic Național Shiniuzhai este un loc turistic, pitoresc, popular în China, cunoscut pentru stâncile abrupte, cascadele și traseele de alpinism.

Foto: insider.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot