Unde se găsește cel mai ciudat magazin din lume?

19.05.2022
Unde se găsește cel mai ciudat magazin din lume?

Pe Pământ sunt multe locuri ciudate, multe dintre ele naturale, altele sunt, în schimb, realizate de oameni. Acesta este și cazul unui magazin din China. Magazinul este poziţionat unde nu ţi-ai imaginat vreodată şi este destinat în exclusivitate alpiniştilor.

Magazinul universal este amplasat pe marginea unei stânci și trebuie să urci 120 de metri pentru a ajunge la el. Supranumit „cel mai incomod magazin” de proximitate din lume, cutia mică de lemn atârnă pe coasta unui munte din Parcul Național Geologic Shiniuzhai, din provincia Hunan, și oferă băuturi răcoritoare alpiniștilor care au nevoie de o pauză rapidă în mijlocul cățărări.

Cum este aprovizionat magazinul și cine vinde?

După apariția imaginilor pe rețelele de socializare, lumea se întreabă: „cine aprovizionează magazinul și cine se ocupă de vânzare?”. Potrivit publicației de stat chinezești CCTV, magazinul oferă băuturi și câteva gustări, inclusiv chipsuri de cartofi. Trebuie precizat că prețurile nu sunt exagerat de scumpe.

Magazinul nu câștigă mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători pentru asta, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte semnificative. Fiecare angajat nou este destul de speriat la început, dar se obișnuiește foarte repede. Singura problemă este să folosești toaleta. Este obositor să cobori pentru a folosi toaleta, așa că încercăm să nu bem prea multă apă, a spus un muncitor, potrivit insider.com.

Doar un singur vânzător se află în magazin, iar acesta trebuie să se ocupe și cu aprovizionarea, dimineața, înainte de începerea programului. Produsele sunt urcate, în fiecare zi, 120 de metri, pe frânghii pentru a fi expuse la raft. Munca nu este una ușoară, însă cei care se ocupă de magazin susțin că, odată ajunși la destinație, peisajul din fața lor merită orice efort. Magazinul a fost deschis în anul 2018, însă, în prezent, acesta este închis din cauza pandemiei de coronavirus.

Parcul Geologic Național Shiniuzhai este un loc turistic, pitoresc, popular în China, cunoscut pentru stâncile abrupte, cascadele și traseele de alpinism.

Foto: insider.com

AZI ÎN ISTORIE
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii...
Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii... citește tot
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Pe data de 3 iulie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfântul Mucenic Iachint și Sfântul Ieronim Anatolie al Constantinopolului. În România, în această zi este celebrată... citește tot
Cum funcționează creierul uman?
Cum funcționează creierul uman?
Creierul funcționează ca un adevărat computer. Acesta prelucrează informațiile pe care le primește de la simțuri și organism, iar după aceea trimite înapoi mesaje către corp. Creierul este... citește tot
Shtiu.ro