Unde se află cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. S-a deschis recent

16.05.2022
Unde se află cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. S-a deschis recent

Cehia găzduiește acum cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, numit Sky Bridge 721. Podul lung de 721 m face parte dintr-o stațiune montană numită stațiunea Horský Dolní Morava din lui Kafka. Construit la o altitudine de peste 1100 m deasupra nivelului mării, podul a devenit cel mai recent punct turistic din țară.

Podul pietonal leagă două creste ale munților și atârnă la 95 m deasupra văii de dedesubt. Este situat în partea de nord-est a țării, în lanțul muntos Kralicky Sneznik, aproape de granița cu Polonia.

De aici, oamenii se pot bucura de priveliștile uimitoare ale împrejurimilor. Este un loc perfect pentru cei cărora le plac înălțimile. Începând de acum, doar 500 de persoane vor avea voie să fie pe pod la un moment dat. Dacă însă viteza vântului ajunge la 135 km/h, podul va fi închis imediat pentru siguranța turiștilor.

Sky Bridge 721, Cehia, cel mai lung pod pietonal suspendat din lume

A fost nevoie de aproape doi ani și 200 de milioane de coroane cehe (8,3 milioane USD) pentru a finaliza lucrările de construcție. Unii oameni consideră că podul este prea mare pentru mediul înconjurător, în schimb alții spun că va atrage turiști în oraș, cu atât mai mult cu urbea are o populație de mai puțin de 500 de locuitori.

Conform autorităților cehe, podul este un atu care ar putea atrage turiști din toată lumea. Înainte de aceasta, recordul era deținut de Arouca în Portugalia. Podul de acolo are 516 m lungime.

Un blogger austriac, Victoria Fellner, a declarat pentru CNN că prima senzație pe care a avut-o când a pășit pe pod a fost una de liniște, însă emoțiile s-au diminuat în timp ce se bucura de tabloul natural din jur.

„Mi-a fost teamă că podul suspendat va trepida foarte mult, dar nu a fost chiar atât de rău”, a spus Fellner. Priveliştea este cu adevărat impresionantă şi poţi vedea chiar şi pădurea de dedesubt prin spalier! Din fericire, nu mi-e frică de înălţimi”, a declarat Victoria Fellner pentru sursa menționată mai sus, citează Adevărul.

Toți cei care își doresc să viziteze Sky Bridge 721 vor fi nevoiți să-și rezerve biletul pe site-ul Dolní Morava, iar prețurile pornesc de la 350 de coroane cehe, adică aproximativ 70 lei românești.

Foto: NDTV

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot