Podul Rollercoaster. Cum arată cel mai abrupt pod din lume?

18.02.2022
Podul Rollercoaster. Cum arată cel mai abrupt pod din lume?

Podul Eshima Ohashi din Japonia este al treilea pod ca mărime din lume și are, poate, cea mai abruptă pantă înfricoșătoare pe care ar putea-o avea vreun pod. Este aproape perpendicular pe sol.

Podul situat în vestul Japoniei pare mai degrabă un roller coaster. Este construit peste Lacul Nakaumi, are două benzi și leagă două orașe: Matsue și Sakaiminato.

Construcția faimosului pod a fost demarată în 1997 și a durat până în 2004. Arhitecții s-au asigurat că navele pot trece în continuare pe sub el, ceea ce explică motivul pentru care podul este atât de înalt. A fost introdus într-o reclamă TV pentru marca populară de mașini Daihatsu.

Podul Eshima Ohashi, cel mai abrupt și înfricoșător pod

Podul are o pantă incredibil de abruptă, suficient de înaltă pentru a lăsa navele să treacă cu ușurință pe sub el, însă nu este chiar atât de înalt pe cât se expune în mediul online. Este o porțiune de drum care i-a speriat chiar și pe cei mai încrezători șoferi.

Podul Eshima Ohashi

 

Mașinile urcă treptat, însă podul pare înfricoșător doar când videoclipurile și fotografiile sunt făcute dintr-un anumit unghi. Oamenii care au condus pe pod au confirmat că, deși este o urcare impresionantă, nu este atât de terifiantă precum arată videoclipul. Prin urmare, fotografiile și filmările sunt făcute utilizând un obiectiv de cameră cu unghi larg, care ajunge să comprime adâncimea imaginii.

A fost supranumit Podul Rollercoaster. Drumul de beton se întinde pe un kilometru jumătate și „trimite” șoferii direct în cer și coboară brusc.

Podul are un gradient de 5,1% pe partea Prefecturii Tottori și 6,1% pe partea Prefecturii Shimane. Se spune că este cel mai abrupt pod din lume. Podul are o lungime de 1,7 km și o lățime de 11,3 metri. Are 44,7 metri înălțime și cea mai lungă deschidere este de 250 de metri. Este al treilea pod ca mărime de acest tip din lume și cel mai mare pod cu cadru rigid din Japonia.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Cele mai noi articole
De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?
De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?
John F. Kennedy a avut o președenție care a durat aproximativ 1000 de zile, însă în tot acel timp a reușit să captiveze publicul cu charisma sa mereu prezentă. Familia lui mereu a fost în... citește tot
De ce numărul 10 este cel mai important în fotbal?
De ce numărul 10 este cel mai important în fotbal?
Fotbalul este cel mai popular sport, adesea fiind denumit „sportul rege”. Oficial, fotbalul modern a fost inventat în Anglia, iar prima echipă legitimată a luat naștere în anul 1857. De... citește tot
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Ioan Slavici a fost un om „liniștit” și „așezat” în viața sa, conform descrierii lui Mihai Eminescu. În copilărie însă, tânărul Slavici era departe de a fi cuminte și... citește tot