Unde se află Aleea Cedrului, cea mai lungă alee din lume?

02.02.2021
Unde se află Aleea Cedrului, cea mai lungă alee din lume?

Suginamiki Park este un spațiu verde public situat lângă gara Kami-Imaichi, în cartierul Segawa din Nikko. Renumit pentru superba sa alee japoneză de sequoia, este o mărturie naturală și istorică a frumuseții zonei de la începutul Perioadei Edo sau perioada Tokugawa (1603-1868) a istoriei japoneze.

Cedrul japonez sau sequoia japoneză este un copac iconic al pădurilor arhipelagului și este apreciat pe scară largă în toată țara Soarelui Răsare. Cu înălțimea sa elegantă și verdele profund al acelor sale, creează o atmosferă mistică în armonie cu venerarea zeităților budiste și a spiritelor shintoiste.

Munții Hakone și Nikko sunt două destinații ușor accesibile din Tokyo unde turiștii se pot bucura de parfumul caracteristic din lemn de cedru, în special partea de sud-vest a Nikko, în Imaichi, unde se află Parcul Suginamiki și „Aleea Cedrului”.

Cea mai lungă alee din lume

Amenajat în anul 1993, acest spațiu verde urmează o porțiune a drumului 119, numită și autostrada Nikko Suginami Kaido. Aleea cu o lungime de 35 km a fost listată în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness ca fiind cea mai lungă din lume.

Pe lângă acest record, scopul principal al Parcului Suginamiki este de a sensibiliza locuitorii și turiștii cu privire la protecția acestor copaci, dintre care unii sunt pluricentenari. Imaichi a fost într-adevăr un fost acces privilegiat la Nikko și la comorile sale naționale.

Cedrii japonezi au fost plantați de Matsudaira Masatsuna, un lord feudal daimyo, care a slujit sub shogun Tokugawa Ieyasu. Pentru a-și cinsti domnul care a murit la începutul secolului al XVII-lea, Matsudaira a creat această alee verde, având inițial peste 20.000 de copaci plantați pe o perioadă de douăzeci de ani.

Astăzi, mai rămân doar 12.500, în principal din cauza activității umane, poluării și dezastrelor naturale. Fiecare cedru primește acum un număr și este protejat de autoritatea altarului Toshogu.

Turiștii se pot bucura de o plimbare scurtă și relaxantă într-un mediu natural fotogenic departe de traficul auto. Vara și toamna sunt cele mai bune anotimpuri pentru a se bucura de răcoarea pădurilor și de culorile lor frumoase.

Mai mult, Parcul Suginamiki oferă, de asemenea, atracții legate de meșteșugurile locale, precum morile de apă antice și restaurantul Sobadokoro Hotokuan, specializat în tăiței de hrișcă.

Foto: Kanpai

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot