Uită de zodia ta! 10 motive plauzibile pentru care astrologia nu este o știință

07.12.2021
Uită de zodia ta! 10 motive plauzibile pentru care astrologia nu este o știință

Multă lume consideră astrologia o știință și își organizează viața în funcție de zodiac. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat că mișcarea corpurilor cerești afectează direct activitatea lor pe Pământ. Surprinzător, însă, chiar și după atâta timp există persoane care cred în semnele zodiacale, deși știința poate explica foarte multe în prezent.

10 motive pentru care astrologia nu este o știință

  1. Stelele dintr-o constelație se află uneori la distanță de mii de ani lumină, iar legătura dintre ele este arbitrară.
  2. Când o persoană se naște, obstetricianul a avut mai mult efect gravitațional asupra sa decât orice planetă sau stea din Univers.
  3. De ani buni, astrologia ne vorbește despre 12 semne zodiacale mari și late care-și au corespondența în aștrii cerești. Ei bine, mai există un nou semn zodiacal, situat între cel al Scorpionului şi cel al Săgetătorului. Noul semn poartă numele de Ophiuchus, ceea ce s-ar traduce în „Omul cu şarpele”.
  4. Zodiacul a fost înființat în urmă cu aproximativ 2000 de ani. De atunci, s-a schimbat un semn, în schimb, datele tradiționale pentru fiecare zodie nu s-au modificat. Cu alte cuvinte, dacă o persoană are semnul zodiacal Gemeni, sunt șanse ca Racul să fi fost de fapt în spatele Soarelui în timpul nașterii sale.
  5. Alinierea planetelor nu are nicio influență în venirea pe lume a unei persoane, fiindcă ora nașterii este adesea aleasă în mod arbitrar de doctor.
  6. Odată cu dezvoltarea fizicii multe lucruri s-au schimbat, iar zodiacul a rămas în urmă cu modificările de pe bolta cerească. Planetele sunt găsite, retrogradate și promovate tot timpul de către specialiști. Corpul ceresc Pluto a fost desemnat planetă în anul 1930, însă a fost retrogradat la „planetă pitică” în 2006. Ceres a fost o planetă, în anii 1800, și apoi a fost retrogradată la asteroid, în anii 1850, și acum a fost promovată din nou la planetă pitică. Xena a fost descoperită în 2003 și a devenit o planetă, iar în 2006 a fost retrogradată la statutul de planetă pitică. În plus, Pluto nu urmează calea zodiacală ca celelalte planete, adică va fi uneori în fața constelațiilor non-zodiacale.
  7. Dacă planetele ne influențează astrologic nu ar trebui ca distanța să conteze, fiindcă uneori Marte se află de partea cealaltă a Soarelui, iar alteori este mai aproape, însă acest lucru nu are nicio importanță pentru astrologie, potrivit scrie amhsnewspaper.com.
  8. Dacă distanțele nu sunt importante în astrologie, atunci de ce nu există și astrologia galaxiilor, quasarelor, nebuloaselor și găurilor negre?
  9. De ce diferă atât de mult horoscoapele aceluiași semn zodiacal din diferite ziare?
  10. De ce este momentul nașterii, mai degrabă decât concepția, crucial pentru astrologie? De ce bebelușii prematuri nu au hărți stelare diferite decât cei născuți normal, în același timp?

Foto: unsplash.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot