De ce ne afectează Mercur Retrograd? Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?

04.03.2024
De ce ne afectează Mercur Retrograd?  Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?

Cine nu a auzit despre „Mercur retrograd”? Suntem tentați de multe ori să dăm vina pe acest fenomen astrologic pentru schimbările comportamentale ale noastre sau ale semenilor noștri. Dar, chiar poate fi așa puternic acest fenomen încât să ne afecteze viața?

Ce este mercur retrograd?

Mercur retrograd este un fenomen extrem de important în astrologie. Aflate în mișcare retrogradă, planetele par să aibă o evoluție mai lentă, ca și cum ar merge înapoi, față de Pământ. Dar aceasta nu este decât o iluzie optică. De exemplu, este ca și cum tu ne-am afla într-un tren de viteză, care trece pe lângă un tren cu o viteză redusă și am avea impresia că trenul celălalt merge înapoi. Cu excepția Soarelui și a Lunii, toate plantele pot fi retrograde.

Mercurul retrograd apare de trei ori pe an și durează aproximativ trei săptămâni de fiecare dată. În 2024, mercur retrograd va fi din 13 decembrie 2023 până pe 1 ianuarie 2024, din 1 aprilie 2024 până pe 24 aprilie 2024 și din 4 august 2024 până pe 27 august 2024, scrie alamac.com.

Cum ne afectează mercur retrograd?

Unii astrologi susțin că în această perioadă de mișcare retrogradă, ne este mai ușor să devenim mai iritabili, neconcentrați, predispuși la neînțelegeri și conflicte și chiar să experimentăm probleme de sănătate mintală precum depresia sau anxietatea.

„Nu există absolut nicio legătură între orbita retrogradă a lui Mercur și bunăstarea ta mentală”, afirmă Tom Vassos, astronom și fondator al Cosmologists Without Borders.

Invitată la podcastul „Crăciun tot anul”, Neti Sandu a explicat ce înseamă „Mercur retrograd”: „Mercur nu depășește 30 de grade de Soare ca distanță. El retrogradează de trei ori pe an. Simțim ca și cum am avea rău de mașină într-un fel. Mercur merge repede, ține pasul cu Soarele. (…) dar uneori, pentru că se întoarce, o face pentru că nu am apucat noi să facem tot ce trebuia (să semnăm un act, să ne întâlnim cu cineva, să spunem ceva, etc). Mercur se ocupă de multe lucruri, de mâini, de sănătate, de creion…”

Întrebată dacă ne influențează negativ, Neti Sandu a spus: „Nu ne influențează negativ, spun asta de 30 de ani. Când e retrograd, Mercur ne ajută să reparăm ce nu am putut să facem sau am făcut prost. Dacă el nu ar retrograda, noi nu am mai putea recupera acele lucruri”.

Deși nicio dovadă științifică nu dovedește vreo legătură între poziția lui Mercur și bunăstarea noastră psihologică, a crede în acest fenomen poate duce la un stres crescut, confuzie și tensiune. În esență, îngrijorarea cu privire la efectele fenomenului poate fi lucrul care provoacă unele dintre efectele de care erai îngrijorat în primul rând, notează verywellmind.com.

Ce să nu faci când este mercur retrograd?

Nu luați decizii importante și nu începeți proiecte noi decât după ce ciclul s-a încheiat. În plus, încercați să evitați să intrați în certuri sau confruntări cu oricine, deoarece neînțelegerile pot fi mai probabile în această perioadă sau emoțiile pot fi intensificate.

Lucruri de făcut în Mercur retrograd

Lucruri de evitat în Mercur retrograd

Vezi AICI podcastul cu Neti Sandu!

Foto: independent.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot