Ce înseamnă când Mercur e retrograd și cum sunt influențate zodiile?

14.04.2022
Ce înseamnă când Mercur e retrograd și cum sunt influențate zodiile?

Cine nu a auzit despre faimoasa expresie „Mercur retrograd”? Pare că toate problemele noastre pornesc de la această planetă și poziția ei în spațiu. Totuși, ce semnifică expresia? „Mercur retrograd” se referă la o perioadă de timp în care planeta Mercur pare să se miște înapoi, dar nu o face de fapt. Aceasta este o iluzie optică, observată și descrisă pentru prima dată de astronomi.

Toate planetele din sistemul solar se mișcă în aceeași direcție în jurul Soarelui.  Cu toate acestea, orbita lui Mercur este mai scurtă decât a noastră (88 de zile față de 365 de zile) și „înconjoară” Pământul de câteva ori pe an. Atunci când face acest lucru, acesta pare să inverseze cursul, se mișcă de la est la vest, nu de la vest la est.

Ce se întâmplă când Mercur este retrograd?

Potrivit oamenilor de știință, nu se întâmplă nimic în afară de iluzia optică descrisă mai sus. Dar astrologii susțin că acesta poate fi un moment dezastruos pentru comunicare și călătorie, fațete despre care se crede că sunt guvernate de planeta Mercur. Numele provine din cuvântul latin merx, sau mercator, care înseamnă negustor. De asemenea, este numele dat de vechii romani zeului mitologic grec Hermes.

Mercur este reprezentat ca o figură masculină având sandale înaripate și o pălărie înaripată, indicând capacitatea de a călători rapid. El a fost mesagerul oficial al zeilor și zeițelor antice și, ca atare, a guvernat comunicarea.

În astrologie, toate atributele planetei sunt înrădăcinate în mitologia greacă și romană antică. În acest context, Mercur este zeul călătorilor, al literaturii, al poeziei, al comercianților și al hoților. El este viclean, deștept și plin de duh la un moment dat. Dar el este recunoscut și ca un șmecher și hoț, predispus la comportament neadecvat.

Prin urmare, mișcările percepute de Mercur pot afecta comunicarea, învățarea, cercetarea, negocierea, vânzarea, cumpărarea, precum și călătoriile. Din aceste motive, specialiștii în astrologie ne sfătuiesc adesea să evităm călătoriile, comunicarea sensibilă și luarea deciziilor în timpul lui Mercur retrograd.

Nu este un moment bun pentru a începe ceva nou, deoarece acordurile încheiate în acest timp sunt susceptibile de a schimba o parte sau alta. Este, de asemenea, un risc de a fi în dezacord cu cei dragi. Mulți oameni par să creadă că acesta este un moment bun pentru a-și contacta și foștii parteneri. Potrivit astrologilor, acest lucru este greșit.

Perioadele retrograde ale lui Mercur durează aproximativ trei săptămâni, așa că pentru majoritatea oamenilor va fi imposibil să închidă toate formele de comunicare, transport și comerț în acest timp.

Ceea ce se poate face, totuși, este să fim mai precauți, ceea ce este probabil o idee bună, indiferent de ceea ce fac planetele. Trebuie să ne gândim de două ori înainte de a trimite un mesaj, iar dacă cineva ne oferă o ofertă prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este. Dacă trebuie să luăm o decizie importantă, de preferat este să-i acordăm puțin mai mult timp dacă este posibil.

Când este Mercur Retrograd în 2022?

Potrivit The Cut, vor exista patru perioade în care Mercur pare să fie retrograd în anul 2022:

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising