Ce înseamnă când Mercur e retrograd și cum sunt influențate zodiile?

14.04.2022
Ce înseamnă când Mercur e retrograd și cum sunt influențate zodiile?

Cine nu a auzit despre faimoasa expresie „Mercur retrograd”? Pare că toate problemele noastre pornesc de la această planetă și poziția ei în spațiu. Totuși, ce semnifică expresia? „Mercur retrograd” se referă la o perioadă de timp în care planeta Mercur pare să se miște înapoi, dar nu o face de fapt. Aceasta este o iluzie optică, observată și descrisă pentru prima dată de astronomi.

Toate planetele din sistemul solar se mișcă în aceeași direcție în jurul Soarelui.  Cu toate acestea, orbita lui Mercur este mai scurtă decât a noastră (88 de zile față de 365 de zile) și „înconjoară” Pământul de câteva ori pe an. Atunci când face acest lucru, acesta pare să inverseze cursul, se mișcă de la est la vest, nu de la vest la est.

Ce se întâmplă când Mercur este retrograd?

Potrivit oamenilor de știință, nu se întâmplă nimic în afară de iluzia optică descrisă mai sus. Dar astrologii susțin că acesta poate fi un moment dezastruos pentru comunicare și călătorie, fațete despre care se crede că sunt guvernate de planeta Mercur. Numele provine din cuvântul latin merx, sau mercator, care înseamnă negustor. De asemenea, este numele dat de vechii romani zeului mitologic grec Hermes.

Mercur este reprezentat ca o figură masculină având sandale înaripate și o pălărie înaripată, indicând capacitatea de a călători rapid. El a fost mesagerul oficial al zeilor și zeițelor antice și, ca atare, a guvernat comunicarea.

În astrologie, toate atributele planetei sunt înrădăcinate în mitologia greacă și romană antică. În acest context, Mercur este zeul călătorilor, al literaturii, al poeziei, al comercianților și al hoților. El este viclean, deștept și plin de duh la un moment dat. Dar el este recunoscut și ca un șmecher și hoț, predispus la comportament neadecvat.

Prin urmare, mișcările percepute de Mercur pot afecta comunicarea, învățarea, cercetarea, negocierea, vânzarea, cumpărarea, precum și călătoriile. Din aceste motive, specialiștii în astrologie ne sfătuiesc adesea să evităm călătoriile, comunicarea sensibilă și luarea deciziilor în timpul lui Mercur retrograd.

Nu este un moment bun pentru a începe ceva nou, deoarece acordurile încheiate în acest timp sunt susceptibile de a schimba o parte sau alta. Este, de asemenea, un risc de a fi în dezacord cu cei dragi. Mulți oameni par să creadă că acesta este un moment bun pentru a-și contacta și foștii parteneri. Potrivit astrologilor, acest lucru este greșit.

Perioadele retrograde ale lui Mercur durează aproximativ trei săptămâni, așa că pentru majoritatea oamenilor va fi imposibil să închidă toate formele de comunicare, transport și comerț în acest timp.

Ceea ce se poate face, totuși, este să fim mai precauți, ceea ce este probabil o idee bună, indiferent de ceea ce fac planetele. Trebuie să ne gândim de două ori înainte de a trimite un mesaj, iar dacă cineva ne oferă o ofertă prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este. Dacă trebuie să luăm o decizie importantă, de preferat este să-i acordăm puțin mai mult timp dacă este posibil.

Când este Mercur Retrograd în 2022?

Potrivit The Cut, vor exista patru perioade în care Mercur pare să fie retrograd în anul 2022:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot