Cum arată zodia ta în cel mai vechi zodiac din lume? Ce spuneau egiptenii despre fiecare zodie în parte?

29.11.2021
Cum arată zodia ta în cel mai vechi zodiac din lume? Ce spuneau egiptenii despre fiecare zodie în parte?

În urmă cu ani buni, în timpul campaniei egiptene a lui Napoleon (1798-1801), a fost descoperit în situl archeologic de la Dendera, din Egipt, reprezentarea celui mai vechi zodiac din lume. Pe o roată de piatră de la intrarea în templul lui Hathor stăteau desenate cele 12 zodii. Roata are o vechime de 2.000 de ani. Cele 12 zodii sunt amestecate cu simbolurile altor constelații, toate dispuse sub formă de spirală. Cum arată zodia ta în cel mai vechi zodiac din lume?

Dendera, cel mai vechi zodiac din lume

În cazul zodiacului Dendera, un zodiac circular, simbolurile au fost puse pentru a indica privitorului faptul că evenimentele cerești ghidează destinul uman, scrie victorianweb.org.

Spre deosebire de zodiacul actual, unde un an zodiacal începe cu zodia berbec, în zodiacul egiptean anul zodiacal începe cu leu și se încheie cu rac. Ce trebuie să știi despre zodia da din cel mai vechi zodiac din lume:

Leul este prima zodie reprezentată pe discul de la Dendera, deoarece este zodia Soarelui, divinitatea pe care egiptenii o venerau până la idolatrie.

Racul este ultima zodie, fiind singurul animal capabil să meargă și înainte și înapoi. Zodia Racului era simbolizată printr-un scarabeu, o insectă despre care ei credeau că reprezintă viața eternă. Totodată, racul era Casa Lunii și al maternității.

Scorpionul și Vărsătorul sunt tot zodii fixe, iar egiptenii considerau că scorpionul poate avea o influență negativă asupra stării lor de sănătate, în timp ce Vărsătorul era considerată zodia ambițiilor.

Zodiacul Dendera

Berbecul era jertfa adusă Soarelui pentru ca munca pământului să fie roditoare. Zodia care se opune berbecului este cea a Capriconului. Atunci este perioada din an în care pământul este cucerit de frig și întuneric și nu mai este roditor.

Săgetătorul este gravat în Zodiacul Dendera cu două fețe și aripi, semn că este o zodie schimbătoare care poate oricând să-și ia zborul.

Taurul este reprezentat ca un bărbat cu cap de taur care ține în mână o sapă. Acest lucru arată puterea și calitățile fizice ale celor născuți sub semnul taurului.

Peștii reprezintă bogăția Nilului, iar Fecioara este desenată ca o siluetă femină care ține în mână un spic de grâu, belșugul verii. Gemenii sunt și ei desenați clasic, cu două fețe, arătând duplicitatea.

Semnul Balanței a fost astfel ales să arate cele două jumătăți ale zodiacului și posibilitatea ființei umane de a opta pentru o variantă sau de a se echilibra și regăsi.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot