Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?

30.11.2021
Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?

Majoritatea oamenilor ascultă sau citesc, la un moment, dat zodiacul. Foarte multe persoane cred că destinul le este influențat de o forță superioară și consideră că astrologia le poate arăta direcția în care va merge viața. De aceea, aceștia consultă horoscopul în fiecare dimineață pentru a vedea cât de pozitivă va fi ziua respectivă.

Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile?

Potrivit astrologiei, zodiacul este un cerc împărţit în 12 bucăți egale, echivalentul celor 12 semne zodiacale, iar o cruce amplasată pe zodiac reprezintă patru zodii plasate din 90 în 90 de grade. Trebuie specificat că atunci când zodiile opuse pe cerc sunt unite de câte o linie se obține câte o cruce, astfel rezultă în total trei cruci, adică trei grupe de câte patru zodii. Potrivit specialiștilor în domeniu, fiecare grupă este caracterizată de o calitate, care poate fi cardinală, fixă sau mobilă.

Așadar, primul semn din zodiac este cardinal, acesta e urmat de unul fix, apoi unul mobil şi tot aşa până la final.

Caracteristicile zodiilor cardinale

Zodiile cardinale sunt: Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul. Aceste semne zodiacale sunt caracterizate de autoritate, iniţiativă, influenţă, entuziasm, spirit de lider şi de inovaţie. Aceste semne cardinale reprezintă începutul unei etape naturale.

Caracteristicile zodiilor fixe

Semnele zodiacale fixe sunt: Taurul, Leul, Scorpionul şi Vărsătorul. Aceste zodii sunt caracterizate de răbdare, continuitate, perseverenţă, tenacitate, dar şi de conservatorism, calităţi de bun executant şi prudenţă. Zodiile fixe sunt considerate pline de stabilitate, fiind cel care asigură derularea constantă a lucrurilor.

Caracteristicile zodiilor mobile

Crucea mobilă regăsită la Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti, este formată din semne duble, schimbătoare. De exemplu, Gemenii sunt reprezentaţi sub forma a doi copii gemeni, Fecioara este simbolizată de o fată cu un spic de grâu, simbol al relaţiei strânse dintre om şi natură, Săgetatorul este reprezentat ca un centaur, jumătate om, jumătate cal, iar Peştii sunt doi peşti care înoata în sensuri contrare. De aceea, semnele mobile denotă mobilitate, dualitate, flexibilitate, agilitate, dar şi inconsecvenţă, instabilitate sau un caracter schimbător, potrivit adevarul.ro.

Foto: depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot