Top locuri din lume care nu pot fi vizitate. Printre ele, Insula Șerpilor, Depozitul de semințe sau peșterile Lascaux

25.07.2022
Top locuri din lume care nu pot fi vizitate. Printre ele, Insula Șerpilor, Depozitul de semințe sau peșterile Lascaux

Călătoriile reprezintă un fundament în dezvoltarea omenirii. Cu ajutorul călătoriilor au fost descoperite cele două Americi, s-a realizarea colonizarea Australiei și s-a dezvoltat conexiunea între Europa și Asia. Dezvoltarea celor mai multe destinații au la bază turismul, însă există și locuri în diverse colțuri ale planetei care NU pot fi vizitate. Din motive religioase, istorice, militare sau pentru siguranța turiștilor, acestea au accesul strict interzis.

Locuri INTERZISE vizitatorilor

Top locuri care nu pot fi vizitate

Deși tehnologia a atins cotele cele mai înalte, există zone care continuă să fie neexplorate. Pentru siguranța vizitatorilor sau pentru siguranța ecosistemului neatins s-a luat decizia de către guvernele naționale ca aceste locuri să fie interzise vizitatorilor.

1. Peșterile Lascaux, Franța

loc interzis Lascaux

Descoperite în anul 1940 de către 4 copii, acestea reprezintă o adevărată comoară pentru arheologi. Sistemul de peșteri adăpostește peste 600 de simboluri și animale pictate, dar și aproape 1.500 de gravuri. Picturile au o vechime de peste 17.000 ani și prezintă animale precum vite, cerbi sau bizoni. Din dorința de conservare și ideea că activitatea turistică ar dăuna, situl arheologic intră în topul locurilor din Europa care nu pot fi vizitate.

2. Insula Șerpilor, Brazilia

locuri care nu pot fi vizitate

Ilha de Queimada Grande sau Insula Șerpilor este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Acest fapt este dat de existența unui număr foarte mare de șerpi, printre care Vipera de lance aurie cu un număr de până la 4.000 de exemplare. Numărul șerpilor este atât de mare încât se consideră că există un șarpe pentru fiecare metru pătrat al insulei. Veninul acestora poate ucide un om adult în decurs de o oră. În ciuda faptului că este interzis vizitatorilor, autoritățile au permis oamenilor de știință să colecteze veninul anumitor specii de șerpi în vederea studiului.

3. Insula Santinela de Nord, India

locuri care nu pot fi vizitate

Oceanul Indian adăpostește peste 1.300 de insule. Printre acestea, există insula Santinela de Nord care este locuită de către tribul Santinel. Tribul are o istorie de peste 50.000 ani pe insulă, acum aflându-se sub protectoratul guvernului Indian, orice incursiune cu vizitatorii fiind interzisă din două considerente. Primul ar fi modul de viață adoptat de către trib, neadaptat la timpurile moderne. Aceștia nu sunt imuni la bolile existente, iar dispariția lor ar fi iminentă. Al doilea motiv pentru care vizitele sunt interzise, este faptul că tribul Santinel este foarte ostil cu străinii. Este cunoscut cazul din anul 2006 când doi pescari au fost uciși, barca în care se aflau a fost dusă de curenți pe țărmurile insulei.

4. Depozitul Global de semințe din Svalbard, Norvegia

Svalbard Global Seed Vault

Depozitul Global sau „Depozitul Apocalipsei” este o bancă cu peste 100 milioane de semințe adunate din toată lumea aflată în inima arhipelagului arctic Svalbard din Suedia. Din teama unei eventuale apocalipse, s-a luat decizia creării depozitului pentru păstrarea în siguranță a semințelor pe termen lung. Acesta este deschis doar oamenilor de știință sau a oficialilor.

5. Zona 51, Nevada, SUA

Area 51 SUA

Zona 51 este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Statele Unite și totodată un spațiu interzis de vizitare pentru turiști sau curioși. Teoriile conspirației consideră că în acest loc s-ar afla nave extraterestre sau s-ar face experimente pe extratereștrii. În mod oficial, zona este folosită de către Forțele Aeriene ale SUA și de către CIA ca zonă de testare. Până în anul 2013, existența acestui loc nu era recunoscută de către autorități.

În anul 2019, peste 2 milioane de oameni au confirmat participarea la un eveniment realizat pe Facebook pentru a pătrunde în interiorul bazei. Totuși, în mod hilar, la eveniment s-au prezentat doar 150 de oameni.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot