Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

04.07.2023
Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

România este o țară senzațională în care se regăsesc foarte multe locuri de vizitat. Mare, munte, vulcani, peșteri, toate acestea într-un teritoriu cu o istorie lungă și întortocheată. Turiștii care aleg să vină în țara noastră pot să opteze pentru tot felul de activități. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat din România?

5 locuri interesante și inedite din România

România

România este un teritoriu care acoperă peste 238.000 de kilometri pătrați. Există mai multe regiuni care se bucură de propria-i istorie, dezvoltare culturală și gastronomie. Acestea sunt: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, Crișana, Banat și Maramureș. În trecut, acestora li se adăuga și Basarabia.

Gândindu-ne la istoria lungă a României, putem doar să ne imaginăm câte locuri frumoase sunt de vizitat. Fie că vorbim de castele, munți și cascade sau statui, țara noastră devine din ce în ce mai interesantă pentru turiștii străini.

  1. Geoagiu-Băi. Pentru mulți români acest loc nu spune foarte multe. Stațiunea din inima județului Hunedoara ascunde mai multe vestigii de pe vremea Imperiului Roman. Cel mai cunoscut loc din această localitate este Germisala, băile termale romane.
  2. Inima lui Iisus. Până nu de mult, doar Portugalia sau Brazilia se puteau mândri cu o statuie a Mântuitorului. În anul 2011 s-a ridicat cea mai mare statuie din Europa de Est a lui Iisus Hristos, situată între Odorheiu-Secuiesc și Praid, pe dealul Gordon din Harghita.
  3. Râpa Roșie. Natura este fabuloasă. Similară dealurilor din SUA, Râpa Roșie cum îi spune și numele este un mic canion cu o lungime de 800 de metri și înălțimi variind între 50 și 430 metri. Este situată în județul Alba, la o distanță de circa 4 kilometri de orașul Sebeș.
  4. Cazanele Dunării. Dunărea este cel mai mare fluviu care trece prin România, fiind graniță naturală între țara noastră și Serbia și Bulgaria. În zona Cazanelor Dunării pot fi vizitate mai multe locuri, printre care Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, iar turiștii se pot bucura de plimbări cu barca.

5. Cheile Dobrogei. Un alt loc creat de natură tinde să impresioneze ochii turiștilor din Dobrogea. Cei care ajung în această regiune pot vedea aria naturală, cu Peșterea La Adam, Peștera Liliecilor, dar și rocile impresionante.

Câți turiști vin în țara noastră anual?

Din păcate, România nu se poate mândri cu numărul impresionant de turiști, precum vecinii unguri sau cehii. Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul celor care ajung aici a crescut considerabil, aceștia fiind surprinși de naturalețea cu care sunt primiți și de faptul că România este încă un loc neexplorat.

În anul de dinainte de pandemie, a fost atins numărul maxim de turiști. În anul 2019 au fost înregistrați peste 13 milioane turiști, atât străini, cât și români. Cu toate acestea, anul 2022 a fost primul an în care turismul a revenit la viață, fiind înregistrați aproximativ 11 milioane de vizitatori.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot