Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

04.07.2023
Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

România este o țară senzațională în care se regăsesc foarte multe locuri de vizitat. Mare, munte, vulcani, peșteri, toate acestea într-un teritoriu cu o istorie lungă și întortocheată. Turiștii care aleg să vină în țara noastră pot să opteze pentru tot felul de activități. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat din România?

5 locuri interesante și inedite din România

România

România este un teritoriu care acoperă peste 238.000 de kilometri pătrați. Există mai multe regiuni care se bucură de propria-i istorie, dezvoltare culturală și gastronomie. Acestea sunt: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, Crișana, Banat și Maramureș. În trecut, acestora li se adăuga și Basarabia.

Gândindu-ne la istoria lungă a României, putem doar să ne imaginăm câte locuri frumoase sunt de vizitat. Fie că vorbim de castele, munți și cascade sau statui, țara noastră devine din ce în ce mai interesantă pentru turiștii străini.

  1. Geoagiu-Băi. Pentru mulți români acest loc nu spune foarte multe. Stațiunea din inima județului Hunedoara ascunde mai multe vestigii de pe vremea Imperiului Roman. Cel mai cunoscut loc din această localitate este Germisala, băile termale romane.
  2. Inima lui Iisus. Până nu de mult, doar Portugalia sau Brazilia se puteau mândri cu o statuie a Mântuitorului. În anul 2011 s-a ridicat cea mai mare statuie din Europa de Est a lui Iisus Hristos, situată între Odorheiu-Secuiesc și Praid, pe dealul Gordon din Harghita.
  3. Râpa Roșie. Natura este fabuloasă. Similară dealurilor din SUA, Râpa Roșie cum îi spune și numele este un mic canion cu o lungime de 800 de metri și înălțimi variind între 50 și 430 metri. Este situată în județul Alba, la o distanță de circa 4 kilometri de orașul Sebeș.
  4. Cazanele Dunării. Dunărea este cel mai mare fluviu care trece prin România, fiind graniță naturală între țara noastră și Serbia și Bulgaria. În zona Cazanelor Dunării pot fi vizitate mai multe locuri, printre care Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, iar turiștii se pot bucura de plimbări cu barca.

5. Cheile Dobrogei. Un alt loc creat de natură tinde să impresioneze ochii turiștilor din Dobrogea. Cei care ajung în această regiune pot vedea aria naturală, cu Peșterea La Adam, Peștera Liliecilor, dar și rocile impresionante.

Câți turiști vin în țara noastră anual?

Din păcate, România nu se poate mândri cu numărul impresionant de turiști, precum vecinii unguri sau cehii. Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul celor care ajung aici a crescut considerabil, aceștia fiind surprinși de naturalețea cu care sunt primiți și de faptul că România este încă un loc neexplorat.

În anul de dinainte de pandemie, a fost atins numărul maxim de turiști. În anul 2019 au fost înregistrați peste 13 milioane turiști, atât străini, cât și români. Cu toate acestea, anul 2022 a fost primul an în care turismul a revenit la viață, fiind înregistrați aproximativ 11 milioane de vizitatori.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot