Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

04.07.2023
Care sunt cele mai interesante 5 locuri de vizitat din România?

România este o țară senzațională în care se regăsesc foarte multe locuri de vizitat. Mare, munte, vulcani, peșteri, toate acestea într-un teritoriu cu o istorie lungă și întortocheată. Turiștii care aleg să vină în țara noastră pot să opteze pentru tot felul de activități. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat din România?

5 locuri interesante și inedite din România

România

România este un teritoriu care acoperă peste 238.000 de kilometri pătrați. Există mai multe regiuni care se bucură de propria-i istorie, dezvoltare culturală și gastronomie. Acestea sunt: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, Crișana, Banat și Maramureș. În trecut, acestora li se adăuga și Basarabia.

Gândindu-ne la istoria lungă a României, putem doar să ne imaginăm câte locuri frumoase sunt de vizitat. Fie că vorbim de castele, munți și cascade sau statui, țara noastră devine din ce în ce mai interesantă pentru turiștii străini.

  1. Geoagiu-Băi. Pentru mulți români acest loc nu spune foarte multe. Stațiunea din inima județului Hunedoara ascunde mai multe vestigii de pe vremea Imperiului Roman. Cel mai cunoscut loc din această localitate este Germisala, băile termale romane.
  2. Inima lui Iisus. Până nu de mult, doar Portugalia sau Brazilia se puteau mândri cu o statuie a Mântuitorului. În anul 2011 s-a ridicat cea mai mare statuie din Europa de Est a lui Iisus Hristos, situată între Odorheiu-Secuiesc și Praid, pe dealul Gordon din Harghita.
  3. Râpa Roșie. Natura este fabuloasă. Similară dealurilor din SUA, Râpa Roșie cum îi spune și numele este un mic canion cu o lungime de 800 de metri și înălțimi variind între 50 și 430 metri. Este situată în județul Alba, la o distanță de circa 4 kilometri de orașul Sebeș.
  4. Cazanele Dunării. Dunărea este cel mai mare fluviu care trece prin România, fiind graniță naturală între țara noastră și Serbia și Bulgaria. În zona Cazanelor Dunării pot fi vizitate mai multe locuri, printre care Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, iar turiștii se pot bucura de plimbări cu barca.

5. Cheile Dobrogei. Un alt loc creat de natură tinde să impresioneze ochii turiștilor din Dobrogea. Cei care ajung în această regiune pot vedea aria naturală, cu Peșterea La Adam, Peștera Liliecilor, dar și rocile impresionante.

Câți turiști vin în țara noastră anual?

Din păcate, România nu se poate mândri cu numărul impresionant de turiști, precum vecinii unguri sau cehii. Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul celor care ajung aici a crescut considerabil, aceștia fiind surprinși de naturalețea cu care sunt primiți și de faptul că România este încă un loc neexplorat.

În anul de dinainte de pandemie, a fost atins numărul maxim de turiști. În anul 2019 au fost înregistrați peste 13 milioane turiști, atât străini, cât și români. Cu toate acestea, anul 2022 a fost primul an în care turismul a revenit la viață, fiind înregistrați aproximativ 11 milioane de vizitatori.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot