Top 5 cele mai căutate formații de nunți în 2023 – 2024 | VIDEO

19.09.2023
Top 5 cele mai căutate formații de nunți în 2023 – 2024 | VIDEO

Nunta este un eveniment unic, de cele mai multe ori, în viața unor persoane. Aceasta reprezintă un moment simbolic de sărbătorire a iubirii dintre miri și a unui nou început în viață, ca soț și soție. Mâncarea este una festivă, iar muzica trebuie să acopere cam toate genurile posibile, astfel încât toți invitații să fie satisfăcuți. Shtiu.ro a întocmit un top al celor mai căutate trupe din România în 2023 și 2024?

Cele mai căutate band-uri de nunți în 2023-2024

Așa cum am specificat mai sus, nunta reprezintă un nou început pentru miri, ca soț și soție. Actele semnate la starea civilă sunt o dovadă că cei doi doresc să-și trăiască viata împreună. În plus, căsătoria religioasă, în fața lui Dumnezeu, ar trebui să fie sacră, iar ziua cu pricina să fie una specială pentru miri, protagoniștii evenimentului.

Revenind la petrecere, muzica este unul dintre cele mai importante aspecte ale evenimentului. Sau ar trebui să fie. De aceea este bine ca mirii să contracteze o formație care să poată cânta mai multe genuri muzicale, astfel încât nimeni să nu fie supărat. În București, oferta este variată din acest punct de vedere și este bine ca mirii să asculte câteva formații înainte de a se decide la una anume. Toate band-urile acceptă să vină și în provincie, mai ales dacă mirii sunt dispuși să achite costurile suplimentare pentru transport și cazare. Prețurile pornesc de la câteva mii de euro și pot să ajungă la cifre cu patru zero-uri.

Top 5 formații de nuntă din România

Prestige Orchestra

Suntem o echipă de oameni foarte motivați care s-au unit cu o viziune comună: „Producerea de divertisment muzical pentru a crea amintiri de neuitat”, afirmă cei de la Prestige pe site-ul oficial. Prețul este unul pe măsură și se pare că onorariul celor de la Prestige Orchestra pentru o seară de neuitat este o sumă cu cinci cifre. În euro.

Dream On Band

„Dream On Band este un proiect care s-a născut din dragoste pentru muzica în anul 2016. Echipa noastră este formată din doi soliști vocali (Ioana si George), chitarist (Vali), clapar/pianist (Virgil), basist (Cristi), tobosar (Paul), saxofonist (Armand), booking agent, inginer de sunet, doi tehnicieni, DJ. Playlist-ul nostru de peste 200 de piese include genuri variate de muzica: pop, latino, rockn’roll, rock, disco, balkanic, folclor”, notează artiștii pe site-ul dreamonband.ro.

Aceștia mai spun: „Împreună vrem să obtinem cel mai important trofeu pe care îl poate dobândi un artist, aprecierea publicului! Piese proprii si coveruri, toate au sens numai daca publicul le apreciază. Muzica este o parte minunată a vietii care trebuie impartasită cu ceilalti.”

Jukebox Band

„Jukebox este tonomatul fabricat în România! Cu 20 ani de scena, sute de emisiuni si peste 2000 concerte, Jukebox a devenit una dintre cele mai apreciate trupe de muzica live din Romania. Pană în prezent, Jukebox a lansat 3 albume și alte 20 single-uri”, este prezentarea trupei pe site-ul oficial.

Mihai Napu Band

Mihai Napu Band se prezintă ca fiind o formatie live specializată pe nunti, botezuri, petreceri corporate, evenimente private. Trupa are 3 solisti: Mihai Napu, Neylini, Razvan Soilica.

Tavi Clonda Band

Tavi Clonda Band este proiectul lui Tavi Clonda. „Abordăm un repertoriu variat, adaptându-ne preferințelor și cerințelor voastre. Indiferent de genul muzical preferat, suntem pregătiți să vă încântăm cu hituri internaționale, muzică românească sau cele mai recente piese din topuri”, afirmă solistul pe site-ul trupei.

Acest clasament este unul subiectiv și este indicat ca mirii să asculte band-urile înainte să facă o alegere. Indicat ar fi ca viitorii miri să se convingă de cei pe care-i vor contracta văzându-i la lucru, la un alt eveniment. De multe ori, melodiile ascultate pe Youtube diferă de cele concertele live.

Este bine să menționăm că există miri care aleg să aibă la nuntă un DJ, în loc de o formație. Fiecare cu gusturile și bugetul lui. Un lucru însă a fost semnalat de toți cei care au mers la astfel de evenimente în viață. Atmosfera creată de un band este cu totul diferită față de cea creată de un DJ.

Band-ul poate improviza în funcție de vibe-ul primit de la invitați, iar muzica live creează și dă o stare de spirit unică. Așadar, un sfat pentru miri ar fi să nu facă rabat la bani atunci când aleg formația de nuntă, fiindcă de band depinde toată atmosfera.

Întrucât week-endurile în care se fac nunți nu sunt pe toată durata anului, de obicei, contractarea unui astfel de band se face cu mai bine de un an înainte de eveniment.

Cât costă să faci o nuntă în România?

A face o nuntă în România nu este deloc ieftin. Omul de radio Răzvan Popescu i-a avut invitați la Podcast pe cei de la Prestige Orchestra care au făcut dezvăluiri despre pregătirea și planificarea unui eveniment.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot