De ce nu este bine să fii îmbrăcată în rochie neagră la nuntă?

31.08.2023
De ce nu este bine să fii îmbrăcată în rochie neagră la nuntă?

În multe culturi, rochia neagră este adesea asociată cu doliu, tristețe și evenimente funerare. De aceea, alegerea de a purta o rochie neagră la o nuntă poate fi considerată nepotrivită sau lipsită de respect față de evenimentul care ar trebui să fie o sărbătoare. Cu toate acestea, este important să menționăm că aceste conotații pot varia în funcție de cultura, tradițiile și obiceiurile locale.

Ce semnifică culoarea neagră?

În multe culturi occidentale, în special în Statele Unite ale Americii și în Europa, rochia neagră la nuntă este privită cu reticență deoarece poate fi interpretată ca un simbol al nepăsării sau al lipsei de implicare emoțională în eveniment. De asemenea, în unele cazuri, poate atrage atenția asupra purtătoarei într-un mod care poate fi perceput ca inadecvat într-un context de nuntă.

În trecut, se spunea că o femeie trebuia să poarte haine negre la culoare, doliu, un an de zile după înmormântarea soțului. În ceea ce privește membrii familiei care își pierdeau un părinte, un frate sau o soră obișnuiau să poate doliu o jumătate de an.

Există viață și după moarte

Lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea timpului, iar după Primul Război Mondial lumea a observat că aceste norme rigide sunt absurde și dăunează psihicului. Femeile s-au modernizat și au început să înțeleagă că există viață socială și după înmormântare, astfel că fiecare doamnă sau domnișoară a început să aibă în garderoba propie o rochie neagră care să îi pună în evidență silueta.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont că, astăzi, normele vestimentare se schimbă și evoluează, iar multe cupluri și comunități adoptă o abordare mai deschisă în ceea ce privește culorile și stilurile de îmbrăcăminte la nunți. Înainte de a alege o ținută pentru un astfel de eveniment, este întotdeauna bine să consultați invitația sau să discutați cu gazdele pentru a înțelege mai bine așteptările lor în ceea ce privește vestimentația.

În concluzie, evitarea rochiei negre la nuntă este o tradiție culturală și socială, dar în cele din urmă, alegerea ținutei depinde de normele și așteptările specifice ale evenimentului și ale comunității în care ai fost invitată să participi. Pe de altă parte, experții în modă au altă opinie.

Desigur că poți purta negru la o nuntă! Este o alegere clasică, elegantă și reutilizabilă, a afirmat stilistul de nunți Anny Choi, potrivit vogue.com.

Moda s-a schimbat în ultima perioadă, iar negrul a devenit o culoare tot mai apreciată de doamne și domnișoare, astfel că există evenimente unde chiar și miresele au rochia neagră.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot