De ce nu este bine să fii îmbrăcată în rochie neagră la nuntă?

31.08.2023
De ce nu este bine să fii îmbrăcată în rochie neagră la nuntă?

În multe culturi, rochia neagră este adesea asociată cu doliu, tristețe și evenimente funerare. De aceea, alegerea de a purta o rochie neagră la o nuntă poate fi considerată nepotrivită sau lipsită de respect față de evenimentul care ar trebui să fie o sărbătoare. Cu toate acestea, este important să menționăm că aceste conotații pot varia în funcție de cultura, tradițiile și obiceiurile locale.

Ce semnifică culoarea neagră?

În multe culturi occidentale, în special în Statele Unite ale Americii și în Europa, rochia neagră la nuntă este privită cu reticență deoarece poate fi interpretată ca un simbol al nepăsării sau al lipsei de implicare emoțională în eveniment. De asemenea, în unele cazuri, poate atrage atenția asupra purtătoarei într-un mod care poate fi perceput ca inadecvat într-un context de nuntă.

În trecut, se spunea că o femeie trebuia să poarte haine negre la culoare, doliu, un an de zile după înmormântarea soțului. În ceea ce privește membrii familiei care își pierdeau un părinte, un frate sau o soră obișnuiau să poate doliu o jumătate de an.

Există viață și după moarte

Lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea timpului, iar după Primul Război Mondial lumea a observat că aceste norme rigide sunt absurde și dăunează psihicului. Femeile s-au modernizat și au început să înțeleagă că există viață socială și după înmormântare, astfel că fiecare doamnă sau domnișoară a început să aibă în garderoba propie o rochie neagră care să îi pună în evidență silueta.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont că, astăzi, normele vestimentare se schimbă și evoluează, iar multe cupluri și comunități adoptă o abordare mai deschisă în ceea ce privește culorile și stilurile de îmbrăcăminte la nunți. Înainte de a alege o ținută pentru un astfel de eveniment, este întotdeauna bine să consultați invitația sau să discutați cu gazdele pentru a înțelege mai bine așteptările lor în ceea ce privește vestimentația.

În concluzie, evitarea rochiei negre la nuntă este o tradiție culturală și socială, dar în cele din urmă, alegerea ținutei depinde de normele și așteptările specifice ale evenimentului și ale comunității în care ai fost invitată să participi. Pe de altă parte, experții în modă au altă opinie.

Desigur că poți purta negru la o nuntă! Este o alegere clasică, elegantă și reutilizabilă, a afirmat stilistul de nunți Anny Choi, potrivit vogue.com.

Moda s-a schimbat în ultima perioadă, iar negrul a devenit o culoare tot mai apreciată de doamne și domnișoare, astfel că există evenimente unde chiar și miresele au rochia neagră.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot