De ce nu e bine să fii îmbrăcat în roșu la nuntă?

21.06.2023
De ce nu e bine să fii îmbrăcat în roșu la nuntă?

Nunta sau botezul sunt două evenimente fericite din viața oamenilor. Fiecare zonă are specificul ei, astfel că există tot felul de tradiții și obiceiuri care sunt puse în practică cu aceste ocazii. Un lucru este păstrat cu sfințenie, de exemplu, la nuntă nicio femeie nu se va îmbrăca într-o rochie albă pentru a nu eclipsa mireasa. Ba mai mult, se pare încă nici culoarea roșie nu este una acceptată, iar specialiștii în modă au explicat de ce.

Nicio femeie în rochie roșie la nuntă

Trebuie precizat că în unele culturi membrii familiei mirilor trebuie să poarte îmbrăcăminte de culoare roșie pentru a le aduce noroc și prosperitate proaspeților însurăței. Acest lucru nu este valabil însă peste tot, iar femeile ar trebui să evite rochiile de culoare roșie.

Potrivit specialiștilor în fashion din Marea Britanie, culoarea roșie provoacă un disconfort atât vizual, cât și emoțional. Ba mai mult, se spune că femeia care este îmbrăcată în rochie roșie a avut o legătură amoroasă cu mirele, în trecut. Totodată, o astfel de ținută va trage atenția publicului mult mai ușor, eclipsând mireasa care ar trebui să fie punctul central al evenimentului.

Simt că roșul poate fi văzut ca fiind destul de sexy, a spus Bethany Smith, organizatoare de nunți în Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, nu este exclusă definitiv o ținută de culoare roșie, însă totul depinde de felul cum arată rochia. Când vine vorba de bărbați lucrurile nu sunt însă așa de stricte, iar aceștia pot purta obiecte vestimentare de culoare roșie fără probleme, cum ar fi o cravată, o cămașă sau chiar un sacou.

Mireasa a fost și va rămâne centrul de atracție al evenimentului, astfel că un bărbat îmbrăcat în roșu nu va putea să o eclipseze niciodată, însă o altă femeie cu o ținută sexy și provocatoare ar putea să atragă privirile bărbaților.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot