Top 10 obiective turistice în București

11.11.2022
Top 10 obiective turistice în București

București este capitala României și cel mai vizitat oraș al țării. Anual, peste 9 milioane de turiști aleg „Micul Paris” ca destinație de City-Break și nu este de mirare de ce. În ultimii ani, aspectul orașului s-a modificat simțitor, devenind un loc în care turismul a devenit extrem de important. Care sunt cele 10 obiective pe care niciun turist veritabil nu ar trebui să le rateze în București?

Top 10 obiective turistice în București

BucureștiIstoria Bucureștiului este lungă și complicată. Fondat oficial în anul 1459, evoluția orașului de la târg la capitală nu a fost fără incidente. Astfel, Google ne poate îndruma ușor către cele mai importante obiective turistice din oraș:

  1. Palatul Parlamentului. A doua cea mai mare clădire administrativă. Totodată, cea mai grea din lume este cel mai vizitat loc din București. Impunătoarea construcție poate fi observată din aproape orice colț al orașului. Se poate vizita atât la exterior, cât și la interior cu ajutorul unui ghid special.
  2. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Muzeu etnografic care prezintă viața tradițională a satului românesc. Este întins pe o suprafață de 100.000 metri pătrați și găzduiește peste 270 de case autentice. Prețul unui bilet începe de la 8 lei.
  3. Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa”. Conține peste 2 milioane de specimene și prezintă evoluția oamenilor din preistoric până în prezent. Prețul unui bilet începe de la 5 lei.
  4. Arcul de Triumf. Asemeni celui din Paris, Arcul de Triumf a fost construit pentru a celebra victoriile și pierderea ostașilor. Se poate vizita la fiecare sfârșit de săptămână.
  5. Centrul Istoric. În cadrul micilor străduțe pot fi vizitate și admirate Muzeul de Istorie al României, Mănăstirea Stavropoleos sau Pasajul Macca-Villacrosse.
  6. Ateneul Român. Una dintre cele mai frumoase și vizitate clădiri ale orașului. Prețul unui bilet este de doar 10 lei.
  7. Palatul Regal. Actualmente Palatul găzduiește Muzeul Național de Arte al României. Interiorul său ascunde cele mai importante lucrări ale artiștilor români și nu numai. Aici se află și sala tronului regal român.
  8. Catedrala Patriarhală. Localizată în centrul orașului pe Dealul Mitropoliei, este casa Bisericii Ortodoxe Române.
  9. Cărturești Carusel. Considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, aceasta poate fi vizitată zilnic. În interiorul său există un spațiu de relaxare și chiar o cafenea.
  10. Parcul Herăstrău. Cel mai mare parc din București. Ideal pentru relaxare. În interiorul său se regăsește un lac, unde turiștii pot opta pentru diferite plimbări cu barca.

Care sunt cele mai ieftine țări de vizitat din Europa?

Europa este un continent al contrastelor. Adesea, călătorii full-time evită bătrânul continent pentru o perioadă mai îndelungată din cauza prețurilor.
Site-ul de specialitate Planetware.com  a realizat recent un clasament al celor mai accesibile țări europene pentru călătorit. Au fost analizate nivelul de trai, accesul și prețurile cazărilor sau a mâncării.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising