S-a realizat topul cu cei mai teribili dictatori. Pe ce loc se află Nicolae Ceaușescu?

05.05.2023
S-a realizat topul cu cei mai teribili dictatori. Pe ce loc se află Nicolae Ceaușescu?

De-a lungul istoriei, oamenii și-au arătat cea mai rea față a ei, cea a conflictului. Secolul al XX-lea a fost de departe cea mai sângeroasă perioadă din ceea ce cunoaște. Masacrele, atentatele, războaiele fac parte din memoria înaintașilor noștri. Majoritatea dintre ele au fost comandate de oameni ale căror scrupule nu au fost cunoscute decât de ei înșiși. Care sunt cei mai sângeroși dictatori ai lumii? Pe ce loc se află Nicolae Ceaușescu în acest top?

Top 5 dictatori din istorie. Adolf, lider detașat

dictatori

Statele sunt conduse de lideri, pe care de cele mai multe ori îi aleg cetățenii. Cu toate acestea, nu toate alegerile s-au dovedit cele mai înțelepte. Unele s-au transformat în catastrofă și au ajuns să devină lecții de istorie pentru generațiile viitoare.

Cum spuneam anterior, secolul al XX-lea este unul atipic, fiind mai mult dominat de războaie, revoluții și alte conflicte care au stat la baza fondării statelor de azi. Pentru a ajunge unde suntem astăzi cu evoluția tehnologică și geopolitică, a trebuit ca lumea să treacă prin mâinile mai multor tirani.

Pe ce loc se află Nicolae Ceaușescu?

Chiar dacă dictatorul român nu se află într-un loc fruntaș, regimul lui nu a dus lipsă de probleme. În toată perioada de conducere comunistă, în România s-au numărat peste 2 milioane de victime. Aceștia fie au fost deportați, fie au fost prizonieri politici, fie au murit în Revoluția Română.

Același clasament ranker.com, îl poziționează pe Nicolae Ceaușescu pe locul 27, între generalul din Chile, Augusto Pinochet și liderul militar din Indonezia, Suharto. Din fericire pentru români, nu o poziție fruntașă, așa cum îi plăcea dictatorului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot