Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

04.07.2022
Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

Pepenele roșu este un fruct delicios, care însă poate fi găsit pe piață doar într-o anumită perioadă a anului. Acesta este foarte sănătos pentru organismul uman, fiind compus 92% din apă, însă persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să se ferească de el deoarece conține mult zahăr.

Pepenele verde sau roșu, depinde de fiecare cum vrea să îi zică, este apreciat pentru gustul său delicios de foarte mulți oameni. Unii aleg să îl consume cu sâmburi cu tot, în schimb alții curăță feliile de pepene de semințe cu o precizie chirurgicală.

Cât de sănătoase sunt semințele din pepene?

Foarte multe persoane consideră că semințele trebuie consumate odată cu fructul, fiindcă aduc un aport de nutrienți însă acest lucru nu este tocmai adevărat. Potrivit medicilor, sâmburii din pepenele roșu au o compoziție atât de tare încât nu sunt digerați de organismul uman. Cu alte cuvinte, ele sunt eliminate fix așa cum au intrat.

„Au fost zile fericite, cu pepene verde și zile triste de whisky” – Lewis Nordan

Pentru a beneficia de nutrienții acestor semințe, ele trebuie coapte și decojite sau consumate sub forma de semințe încolțite. Iată care sunt beneficiile consumului de semințe din pepenele verde:

Beneficiile consumului de pepene roșu

Pepenele roșu are multiple beneficii pentru sănătatea umană, fiindcă are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și un grad ridicat de antioxidanți. Conținutul său ridicat de potasiu ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Totodată, acesta ajută vasele de sânge, împiedicând îngroșarea pereților arteriali.

Potrivit specialiștilor în sănătatea, 100 de grame de pepene verde furnizează 8,1 mg vitamina C, 569 UI vitamina A, 0,045 mg vitamina B6, 0,033 mg vitamina B1, 0,021 mg vitamina B2, 0,221 mg vitamina B5, 3 mcg acid folic. Totodată, consumul acestui fruct mai aduce și 7 mg de calciu, 112 mg de potasiu, 10 mg magneziu, 11 mg de fosfor, 0,24 mg de fier, 1 mg de sodiu, 1,5 mcg de fluor.

Analizele îndelungate ale acestui fruct au dus la descoperirea că acesta conține licopen, o substanță care ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot