Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

04.07.2022
Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

Pepenele roșu este un fruct delicios, care însă poate fi găsit pe piață doar într-o anumită perioadă a anului. Acesta este foarte sănătos pentru organismul uman, fiind compus 92% din apă, însă persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să se ferească de el deoarece conține mult zahăr.

Pepenele verde sau roșu, depinde de fiecare cum vrea să îi zică, este apreciat pentru gustul său delicios de foarte mulți oameni. Unii aleg să îl consume cu sâmburi cu tot, în schimb alții curăță feliile de pepene de semințe cu o precizie chirurgicală.

Cât de sănătoase sunt semințele din pepene?

Foarte multe persoane consideră că semințele trebuie consumate odată cu fructul, fiindcă aduc un aport de nutrienți însă acest lucru nu este tocmai adevărat. Potrivit medicilor, sâmburii din pepenele roșu au o compoziție atât de tare încât nu sunt digerați de organismul uman. Cu alte cuvinte, ele sunt eliminate fix așa cum au intrat.

„Au fost zile fericite, cu pepene verde și zile triste de whisky” – Lewis Nordan

Pentru a beneficia de nutrienții acestor semințe, ele trebuie coapte și decojite sau consumate sub forma de semințe încolțite. Iată care sunt beneficiile consumului de semințe din pepenele verde:

Beneficiile consumului de pepene roșu

Pepenele roșu are multiple beneficii pentru sănătatea umană, fiindcă are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și un grad ridicat de antioxidanți. Conținutul său ridicat de potasiu ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Totodată, acesta ajută vasele de sânge, împiedicând îngroșarea pereților arteriali.

Potrivit specialiștilor în sănătatea, 100 de grame de pepene verde furnizează 8,1 mg vitamina C, 569 UI vitamina A, 0,045 mg vitamina B6, 0,033 mg vitamina B1, 0,021 mg vitamina B2, 0,221 mg vitamina B5, 3 mcg acid folic. Totodată, consumul acestui fruct mai aduce și 7 mg de calciu, 112 mg de potasiu, 10 mg magneziu, 11 mg de fosfor, 0,24 mg de fier, 1 mg de sodiu, 1,5 mcg de fluor.

Analizele îndelungate ale acestui fruct au dus la descoperirea că acesta conține licopen, o substanță care ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Astronomii au găsit semne de activitate biologică pe o planetă la 124 de ani lumină de Pământ, în ceea ce ei numesc cea mai puternică dovadă de viață extraterestră. Oamenii de știință... citește tot
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Explorarea Polului Nord a fost, de-a lungul istoriei, o provocare extremă, rezervată doar celor mai curajoși și bine pregătiți aventurieri. Printre aceștia se numără și un român care a... citește tot
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
De săptămâni bune se vorbește despre pace în Ucraina. Statele Unite ale Americii și Rusia poartă negocieri, însă un acord de pace este departe de a fi pus în practică. Publicația Kyiv... citește tot