Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

04.07.2022
Pepenii se mănâncă cu sâmburi sau nu?

Pepenele roșu este un fruct delicios, care însă poate fi găsit pe piață doar într-o anumită perioadă a anului. Acesta este foarte sănătos pentru organismul uman, fiind compus 92% din apă, însă persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să se ferească de el deoarece conține mult zahăr.

Pepenele verde sau roșu, depinde de fiecare cum vrea să îi zică, este apreciat pentru gustul său delicios de foarte mulți oameni. Unii aleg să îl consume cu sâmburi cu tot, în schimb alții curăță feliile de pepene de semințe cu o precizie chirurgicală.

Cât de sănătoase sunt semințele din pepene?

Foarte multe persoane consideră că semințele trebuie consumate odată cu fructul, fiindcă aduc un aport de nutrienți însă acest lucru nu este tocmai adevărat. Potrivit medicilor, sâmburii din pepenele roșu au o compoziție atât de tare încât nu sunt digerați de organismul uman. Cu alte cuvinte, ele sunt eliminate fix așa cum au intrat.

„Au fost zile fericite, cu pepene verde și zile triste de whisky” – Lewis Nordan

Pentru a beneficia de nutrienții acestor semințe, ele trebuie coapte și decojite sau consumate sub forma de semințe încolțite. Iată care sunt beneficiile consumului de semințe din pepenele verde:

Beneficiile consumului de pepene roșu

Pepenele roșu are multiple beneficii pentru sănătatea umană, fiindcă are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și un grad ridicat de antioxidanți. Conținutul său ridicat de potasiu ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Totodată, acesta ajută vasele de sânge, împiedicând îngroșarea pereților arteriali.

Potrivit specialiștilor în sănătatea, 100 de grame de pepene verde furnizează 8,1 mg vitamina C, 569 UI vitamina A, 0,045 mg vitamina B6, 0,033 mg vitamina B1, 0,021 mg vitamina B2, 0,221 mg vitamina B5, 3 mcg acid folic. Totodată, consumul acestui fruct mai aduce și 7 mg de calciu, 112 mg de potasiu, 10 mg magneziu, 11 mg de fosfor, 0,24 mg de fier, 1 mg de sodiu, 1,5 mcg de fluor.

Analizele îndelungate ale acestui fruct au dus la descoperirea că acesta conține licopen, o substanță care ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot