Care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr?

25.05.2022
Care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr?

Consumul zilnic de fructe este recomandat pentru corpul uman. Multe dintre fructe contin apă dar și fibre care ajută la încetinirea absorbției de către organism a zaharurilor, cum ar fi fructoza, din intestin în sânge. Cu toate acestea, persoanele cu diabet au interzis să consume anumite fructe, fiindcă acestea contin o cantitate mare de zahăr.

Iată care sunt fructele cu cel mai ridicat conținut de zahăr

1. Rodia. O cană cu semințe din acest fruct suculent conține 24 de grame de zahăr. Dar fructul este, de asemenea, plin de antioxidanți care favorizează longevitatea, cum ar fi antocianinele. Specialiștii în sănătate recomandă ca rodia să fie consumata alături de un iaurt și în cantitate mai mică.

2. Mango. Un astfel de fruct conține 23 de grame de zahăr. Totodată, el asigură și două treimi din necesarul de vitamina C, pe zi, pentru organismul uman. Nutriționiștii sfatuiesc ca acesta să fie consumat în combinație cu avocado, un fruct care vine cu grăsimi sănătoase pentru inimă.

3. Cireșele. Aceste fructe de sezon sunt așteptate un an de zile de lumea întreagă. Din păcate, ele trebuie mâncate cu moderație, fiindcă o cană de cireșe înseamnă aproximativ 20 de grame de zahăr.

4. Banana. Acest fruct exotic este foarte bogat în potasiu și ajută organismul uman să funcționeze bine. Cei care au, însă, probleme cu diabetul ar trebui să știe că o banană conține aproximativ 12 grame de zahăr, în funcție de cât de mare este. Specialiștii în sănătate recomandă asocierea acesteia cu o sursă de grăsimi sau proteine sănătoase.

5. Portocala. O portocală mare conține aproximativ 17 grame de zahăr și este delicioasă. Totodată, fructul oferă mai mult de 100% din valoarea zilnică de vitamina C, plus 4,5 grame de fibre.

Cât de sănătoase sunt fructele congelate?

Ideea general acceptată este că fructele proaspete sunt cele mai sănătoase, însă întrebarea care trebuie pusă este: „cât de proaspete sunt cele aduse în piață?”. Fructele proaspete au cele mai multe proprietăți, fiind teoretic considerate ca fiind culese recent. Oamenii trebuie să fie atenți însă la locul de proveniență, fiindcă de la zona de recoltare și până la spațiul de vânzare poate fi distanță mare, iar multe dintre proprietăți pot fi pierdute.

De exemplu, portocalele din Spania sau kiwi din Grecia durează mult până ajung în România și producătorii dau cu pesticide pentru a le menţine prospeţimea. Potrivit specialiștilor în sănătate, multe dintre proprietățile și vitaminele acestora se pierd pe drum.

Deși pare greu de crezut, trebuie specificat că fructele congelate au aceleași proprietăți ca și cele proaspete. În acest moment, tehnologia permite oamenilor să să își păstreze fructele în condiții perfect sănătoase, chiar dacă nu sunt în sezon.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot