Care este diferența dintre nectarină și piersică?

15.05.2023
Care este diferența dintre nectarină și piersică?

Ne apropiem de vară, iar acest lucru înseamnă că piețele încep să fie pline de fructe de sezon. În fiecare anotimp cald, consumul de fructe crește considerabil, iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber în pungile de cumpărături. Unele dintre cele mai iubite fructe de către români sunt piersicele și nectarinele. Au gust și aspect aproape identic, dar un detaliu le dă de gol. Cum putem diferența între o nectarină și o piersică?

Care este diferența majoră dintre nectarină și piersică?

piersică

Ambele tipuri de fructe sunt suculente, dulci și pline de vitamine. În fond, gustul poate păcăli persoana care nu este expertă. Din punct de vedere al aspectului, nici acesta nu este foarte diferit, iar la prima vedere te poți înșela.

Nectarina este un tip de piersică, dar are coaja netedă și este mai lucioasă. Piersicile provin din China și au început să fie cultivate și în alte țări în preajma secolului al XIX-lea. În anii ’40-’50, oamenii de știință au creat ceea ce acum se numește nectarină.

Coaja piersicii este acoperită cu un puf și este adesea înlăturată înainte de a fi mâncată sau pusă în diferite gemuri. În schimb, nectarinele dețin toate proprietățile nutritive ale unei piersici, dar nu au puful protector și pot fi mai ușor de mâncat.

Cum poți prepara ușor o salată de fructe delicioasă?

Cum am spus și mai sus, vara este sezonul în care fructele sunt vedetele bucătăriei. Nevoia de a mânca alimente fresh, chiar reci vine din consumul ridicat de carne și grăsimi din sezonul rece. De aceea, salata de fructe poate fi un preparat ușor care poate fi servit oricând vara.

Ingrediente:

Se curăță fructele de coajă, se taie în bucăți mici și se pun într-un castron încăpător. Peste acestea se toarnă puțin suc de portocale, dar și puțin de ananas. După ce toate fructele sunt tăiate și puse într-un bol, se adaugă cantitatea descrisă de miere și opțional, puțin alcool pentru a aromatiza. Se adaugă frunzele de mentă și se amestecă. Se lasă la rece pentru aproximativ jumătate de oră, după care se poate mânca.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs este o anomalie a naturii: se naște mai mic decât o chiflă. Discrepanța de mărime dintre mamă și pui este uimitoare. O ursoaică matură poate cântări 200-300 de kilograme, dar... citește tot
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Cine nu a văzut măcar o dată un copil călărind porcul abia tăiat în gospodărie? Conform unei tradiții întâlnită des în satele românești, copiii se pozează călare pe porc, ca să fie... citește tot
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
În luna mai 2021, casa de licitații Art-Rite din Milano a găzduit unul dintre cele mai bizare și controversate evenimente din istoria artei moderne. Artistul italian Salvatore Garau, în vârstă... citește tot