Care este diferența dintre nectarină și piersică?

15.05.2023
Care este diferența dintre nectarină și piersică?

Ne apropiem de vară, iar acest lucru înseamnă că piețele încep să fie pline de fructe de sezon. În fiecare anotimp cald, consumul de fructe crește considerabil, iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber în pungile de cumpărături. Unele dintre cele mai iubite fructe de către români sunt piersicele și nectarinele. Au gust și aspect aproape identic, dar un detaliu le dă de gol. Cum putem diferența între o nectarină și o piersică?

Care este diferența majoră dintre nectarină și piersică?

piersică

Ambele tipuri de fructe sunt suculente, dulci și pline de vitamine. În fond, gustul poate păcăli persoana care nu este expertă. Din punct de vedere al aspectului, nici acesta nu este foarte diferit, iar la prima vedere te poți înșela.

Nectarina este un tip de piersică, dar are coaja netedă și este mai lucioasă. Piersicile provin din China și au început să fie cultivate și în alte țări în preajma secolului al XIX-lea. În anii ’40-’50, oamenii de știință au creat ceea ce acum se numește nectarină.

Coaja piersicii este acoperită cu un puf și este adesea înlăturată înainte de a fi mâncată sau pusă în diferite gemuri. În schimb, nectarinele dețin toate proprietățile nutritive ale unei piersici, dar nu au puful protector și pot fi mai ușor de mâncat.

Cum poți prepara ușor o salată de fructe delicioasă?

Cum am spus și mai sus, vara este sezonul în care fructele sunt vedetele bucătăriei. Nevoia de a mânca alimente fresh, chiar reci vine din consumul ridicat de carne și grăsimi din sezonul rece. De aceea, salata de fructe poate fi un preparat ușor care poate fi servit oricând vara.

Ingrediente:

Se curăță fructele de coajă, se taie în bucăți mici și se pun într-un castron încăpător. Peste acestea se toarnă puțin suc de portocale, dar și puțin de ananas. După ce toate fructele sunt tăiate și puse într-un bol, se adaugă cantitatea descrisă de miere și opțional, puțin alcool pentru a aromatiza. Se adaugă frunzele de mentă și se amestecă. Se lasă la rece pentru aproximativ jumătate de oră, după care se poate mânca.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot