Ce fructe au voie câinii să mănânce?

21.04.2023
Ce fructe au voie câinii să mănânce?

Metabolismul câinilor este diferit față de cel al oamenilor, astfel că multe dintre alimentele consumate de noi nu fac bine acestor animale. Fructele sunt o sursă bună de energie, însă nu toate sunt tolerate cum trebuie de aceste patrupede. Anumite fructe pot crea reacții adverse, iar doctorii veterinari au analizat ce alimente fac bine animalului tău de companie.

Care fructe pot fi mâncate de câini?

Medicii veterinari recomandă ca un câine să primească cantități mici dintr-un produs nou pentru a vedea dacă are reacții alergice la el. Fructele sunt sănătoase pentru om, însă nu toate sunt digerate cum trebuie de metabolismul animalului. Iată, așadar, ce fructe sunt recomandate pentru a fi consumate de un câine.

Zmeura este digerată bine de organismul cățelului, care ajută la întărirea sistemului său imunitar. Potrivit specialiștilor în zoologie, acest fruct ajută la prevenirea infecțiilor și menținerea acuității vizuale.

Mărul este sănătos pentru câini, însă în cantități mici. Fructul nu provoacă alergii animalului și ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Căpșunele conțin vitaminele C, K, B1, potasiu și magneziu. Aceste fructe sunt tolerate foarte bine de patrupede. Cu toate acestea, potrivit doctorilor veterinari, au fost cazuri când unii câini nu au procesat cum trebuie fructele roșii de pădure, astfel că este indicat să oferiți o cantitate mică la început pentru a vedea dacă au alergii.

Perele pot fi consumate fără probleme de câini. Indicat este să fie mâncate cele care sunt mai moi și mai coapte. Pepenele verde este și el tolerat bine de metabolismul cățelului. Potrivit doctorilor veterinari, animalul nu trebuie să consume coaja de la pepene. Iată, așadar, ce fructe poate mânca un câine fără să aibă probleme de sănătate.

Curiozități despre câini

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot