Ce fructe au voie câinii să mănânce?

21.04.2023
Ce fructe au voie câinii să mănânce?

Metabolismul câinilor este diferit față de cel al oamenilor, astfel că multe dintre alimentele consumate de noi nu fac bine acestor animale. Fructele sunt o sursă bună de energie, însă nu toate sunt tolerate cum trebuie de aceste patrupede. Anumite fructe pot crea reacții adverse, iar doctorii veterinari au analizat ce alimente fac bine animalului tău de companie.

Care fructe pot fi mâncate de câini?

Medicii veterinari recomandă ca un câine să primească cantități mici dintr-un produs nou pentru a vedea dacă are reacții alergice la el. Fructele sunt sănătoase pentru om, însă nu toate sunt digerate cum trebuie de metabolismul animalului. Iată, așadar, ce fructe sunt recomandate pentru a fi consumate de un câine.

Zmeura este digerată bine de organismul cățelului, care ajută la întărirea sistemului său imunitar. Potrivit specialiștilor în zoologie, acest fruct ajută la prevenirea infecțiilor și menținerea acuității vizuale.

Mărul este sănătos pentru câini, însă în cantități mici. Fructul nu provoacă alergii animalului și ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Căpșunele conțin vitaminele C, K, B1, potasiu și magneziu. Aceste fructe sunt tolerate foarte bine de patrupede. Cu toate acestea, potrivit doctorilor veterinari, au fost cazuri când unii câini nu au procesat cum trebuie fructele roșii de pădure, astfel că este indicat să oferiți o cantitate mică la început pentru a vedea dacă au alergii.

Perele pot fi consumate fără probleme de câini. Indicat este să fie mâncate cele care sunt mai moi și mai coapte. Pepenele verde este și el tolerat bine de metabolismul cățelului. Potrivit doctorilor veterinari, animalul nu trebuie să consume coaja de la pepene. Iată, așadar, ce fructe poate mânca un câine fără să aibă probleme de sănătate.

Curiozități despre câini

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot