Cât de mare este cel mai mic cățel din lume?

18.04.2023
Cât de mare este cel mai mic cățel din lume?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. În lume există aproximativ 800 de rase de câini, unele mai mari altele mai mici, însă toate au ceva în comun: dragostea pentru stăpân. Unele specii de câini sunt de-a dreptul gigantice și ajung la maturitate să aibă o greutate mai mare decât un om. La polul opus, cel mai mic cățel ajunge să cântărească câteva sute de grame.

Cum arată cel mai mic cățel din lume?

În Florida, din Statele Unite ale Americii, trăiește cel mai mic cățel din lume. Acesta este un chihuahua și a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scund câine în viață de pe Glob, cu o înălțime de doar 9,11 centimetri.

Vanesa Semler este proprietara acestei cățelușe superbe, pe nume Pearl. Micuțul animal a fost măsurat oficial de medicul veterinar Giovanni Vergel, din Orlando, care a confirmat astfel noul record mondial.

Trebuie precizat că Miracle Milly, sora mamei lui Pearl, a fost cea care a deținut recordul anterior pentru cel mai scund cățel din lume, cu o înălțime de 9,65 de centimetri. Din păcate, patrupedul a murit în anul 2020 înainte ca Pearl să se nască.

Suntem binecuvântaţi s-o avem pe Pearl. Şi să avem această oportunitate unică de a doborî propriul record şi de a împărtăşi lumii această veste uimitoare, a declarat Vanesa Semler, stăpâna cățelușei potrivit agerpres.ro.

Ce înălțime a avut cel mai mic câine din istorie?

Potrivit datelor oficiale, cel mai mic câine din istorie a avut o înălțime de doar 7,11 centimetri. Patrupedul era din rasa Yorkshire Terrier pitic și a murit în anul 1945. Stăpânul frumosului exemplar a fost britanicul Arthur Marples.

Curiozități despre câini

Foto: npr.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot