Cât de mare este cel mai mic cățel din lume?

18.04.2023
Cât de mare este cel mai mic cățel din lume?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. În lume există aproximativ 800 de rase de câini, unele mai mari altele mai mici, însă toate au ceva în comun: dragostea pentru stăpân. Unele specii de câini sunt de-a dreptul gigantice și ajung la maturitate să aibă o greutate mai mare decât un om. La polul opus, cel mai mic cățel ajunge să cântărească câteva sute de grame.

Cum arată cel mai mic cățel din lume?

În Florida, din Statele Unite ale Americii, trăiește cel mai mic cățel din lume. Acesta este un chihuahua și a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scund câine în viață de pe Glob, cu o înălțime de doar 9,11 centimetri.

Vanesa Semler este proprietara acestei cățelușe superbe, pe nume Pearl. Micuțul animal a fost măsurat oficial de medicul veterinar Giovanni Vergel, din Orlando, care a confirmat astfel noul record mondial.

Trebuie precizat că Miracle Milly, sora mamei lui Pearl, a fost cea care a deținut recordul anterior pentru cel mai scund cățel din lume, cu o înălțime de 9,65 de centimetri. Din păcate, patrupedul a murit în anul 2020 înainte ca Pearl să se nască.

Suntem binecuvântaţi s-o avem pe Pearl. Şi să avem această oportunitate unică de a doborî propriul record şi de a împărtăşi lumii această veste uimitoare, a declarat Vanesa Semler, stăpâna cățelușei potrivit agerpres.ro.

Ce înălțime a avut cel mai mic câine din istorie?

Potrivit datelor oficiale, cel mai mic câine din istorie a avut o înălțime de doar 7,11 centimetri. Patrupedul era din rasa Yorkshire Terrier pitic și a murit în anul 1945. Stăpânul frumosului exemplar a fost britanicul Arthur Marples.

Curiozități despre câini

Foto: npr.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot