Care este cel mai sănătos fruct din lume?

15.03.2023
Care este cel mai sănătos fruct din lume?

Specialiștii în sănătate au afirmat, întotdeauna, că un consum regulat de fructe face minuni pentru organismul uman. Aceste alimente vegetale conțin tot felul de proprietăți benefice pentru corpul nostru. Oamenii de știință consideră că o persoană ar trebui să consume 400 de grame de fructe pe zi. Ideal ar fi ca acestea să fie cât mai diversificate, fiindcă fiecare are propriile resurse energetice.

Consumul de afine ajută organismul uman

Cercetătorii au analizat majoritatea fructelor de pe piață și au ajuns la concluzia că afinele sunt cele mai complete și cele mai sănătoase fructe din lume. Afinele au cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre fructele existente, fiind bogate în tot felul de nutrienți.

Trebuie precizat că antioxidanții previn sau întârzie îmbătrânirea celulelor, iar în felul acesta organismul uman își menține sănătatea o perioadă cât mai lungă de timp. Aceste produse vegetale conțin și o cantitate importantă de fibre, care dă o senzație de sațietate.

Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de proprietăți benefice în ceea ce privește memoria și unele cercetări au evidențiat beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului, a afirmat nutriționistul Danielle Crumble Smith, pentru usatoday.com.

Specialiștii în sănătate, însă, atrag atenția că nu trebuie consumate doar afine, ci fructe cât mai variate fiindcă fiecare are propriile beneficii pentru organismul uman. De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. Totodată, citricele precum portocalele, lămâile și așa mai departe sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și producția de colagen.

În ceea ce privește afinele, acestea sunt indicate și persoanelor care au diabet, fiindcă scade nivelul zahărului din sânge. Specialiștii în sănătate recomandă aceste fructe și celor care suferă de gută, enterocolită, infecții urinare, reumatism, afecțiuni dermatologice, tulburări circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme și multe altele.

Fructele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți care au tot felul de beneficii pentru organismul uman. Doctorii atrag atenția să nu se facă abuz de consumul de fructe, fiindcă la fel ca orice produs care este mâncat în exces poate avea efecte secundare neplăcute.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot