Cum arată fructele și legumele exotice înainte de recoltă?

04.06.2020
Cum arată fructele și legumele exotice înainte de recoltă?

Fructele și legumele trebuie să facă față din meniul fiecărei persoane. Proprietățile unice ale acestora ajută la menținerea sănătății, cât mai îndelungate, a omului. Dar câte persoane shtiu cum cum arată acestea înainte de a fi recoltate? În ziua de astăzi, oamenii se duc în supermarketuri și își iau de pe rafturi ceea ce au nevoie, însă, până ajung la vânzare, fructele și legumele trec printr-un întreg proces.

Nu mulți oameni știu că arahidele cresc sub pământ sau că vinetele și roșiile sunt, de fapt, fructe. Trebuie specificat că din punct de vedere botanic, fructul este acea parte a plantei care conține semințe. Vă prezentăm mai jos cum cresc o parte dintre legumele și fructele pe care le consumăm.

Arahidele sau alunul de pământ este o plantă din familia leguminoaselor. Această plantă erbacee anuală, originară din America de Sud, nu trece de 35 cm înălțime. Florile au culoarea galbenă. Fructele, deși se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.

Varza de Bruxelles este o legumă și o varietate de varză din familia de plante brassicaceae. Aceasta este cultivată pentru mugurii săi comestibili. Pe o tulpină de 50 – 70 cm, se formează, în formă de spirală ascendentă, muguri. Potrivit USDA National Nutrient Database, 100 de grame de varză de Bruxelles îţi aduc în organism doar 43 de calorii, 0 grame de grăsimi, 9 grame de carbohidraţi (dintre care 2.2 grame de zaharuri şi 3.8 grame de fibre) şi peste 3 grame de proteine.

Ananasul este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. Are numele comun atât al plantei tropicale cât și al fructului. Conține vitaminele A, B, B1, C, dar și betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale. După cum se poate vedea, ananasul nu crește în copaci ci pe tulpina unei plante.

Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao, care după uscare se macină sub formă de pulbere. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolată. Cardiologii numesc ciocolata amăruie, ce are un procent de 70 % cacao, „aspirina dulce”, deoarece reduce afecțiunile cardiace și incidența trombozelor. Oamenii de știință apreciază efectul pozitiv antioxidant al substanței.

Avocado este un fruct și este considerat foarte sănătos pentru organismul uman. Acesta este originar din Mexic și Guatemala. Avocado face parte din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestibile. Avocado este folosit în diverse domenii, datorită multiplelor sale proprietăți, precum: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri (mai rar), se folosesc uneori în torturi dar nu prea des, medicină, etc.

Sparanghelul are un gust fantastic și este foarte bun pentru sănătatea organismului. Această legumă este puțin consumată la noi în țară, însă este foarte apreciată de civilizațiile occidentale. Sparanghelul este o legumă apropiată cepei, deși  nu se aseamănă nici la aspect nici la gust. Consumul de sparanghel are efecte benefice pentru organismul uman: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot