Cum alegi vinetele fără semințe?

03.08.2022
Cum alegi vinetele fără semințe?

Vânăta este o legumă originară din India de Sud şi Sri Lanka. Aceasta este o specie a genului Solanum, iar când ajunge la maturitate planta atinge o înălțime de 0,4-1,5 metri. Vânăta produce un fruct cărnos, care în bucătăriile din întreaga lume este consumat ca și legumă, întotdeauna gătită, niciodată crudă, conform Wikipedia.org.

Vinetele fac parte din aceeași familie de plante cu cartoful, roșia sau ardeiul. Toate conțin alcaloizi, o substanță chimică care apără planta de insecte. Roşia şi cartoful au solanină, ardeiul capseicină, iar vânăta are cea mai mare cantitate de nicotină imediat după tutun, conform adihadean.ro.

Cu toate că pare greu de crezut, este adevărat. Vinetele conțin o mare cantitate de nicotină, iar atunci când sunt coapte și nescurse miros precum un muc de țigară ud. Potrivit specialiștilor în gastronomie, semințele de la vinete înmagazinează alcaloizii, această substanță chimică fiind de altfel și cea care determină gradul de amăreală.

Trebuie precizat că există o metodă prin care poți achiziționa vinete cu cât mai puține semințe. Totul este simplu și la îndemâna oricui.

Cum să alegi vinetele care au mai puține semințe?

Vinetele de pe piață cu mai puține semințe pot fi alese într-un mod simplu. Tot ce trebuie să faceți este să fiți atenți la sexul acestora. “Femeia vânătă” are mai multe semințe decât partea masculină. Aceasta se poate deosebi de “bărbatul vânătă” prin faptul că în partea dorsală „buricul” ei este mai mare și mai alungit. Totodată, cu cât vânăta este mai mare cu atât aceasta va fi mai matură și va avea mai multe semințe.

Foto stânga: femeia vânătă. – Foto dreapta: bărbatul vânătă.

Cea mai bună rețetă de salată de vinete

Pentru a face o salată de vinete gustoasă, în primul rând trebuie să coaceți vinetele. Trei vinete sunt de ajuns pentru câteva portii sănătoase. După ce au fost lăsate la răcit, conţinutul din interiorul acestora este pus într-un castron. Specialiștii în gastronomie susțin că vinetele trebuie lăsate așa timp de o jumătate de o oră pentru a se scurge, după care se începe prepararea salatei.

Așadar, se iau vinetele din castron și se pun într-un robot de bucătărie. După aceea, se adaugă sare fină, paprika afumată, o linguriţă de miere de tei, patru căţei de usturoi și zeama de la o lămâie. Ulterior, se mai pun 4 linguri de ulei de floarea-soarelui și câteva frunze de pătrunjel. Cei care preferă ceapa pot adăuga și ceapă tocată. Totul este amestecat cum trebuie și se obține o salată de vinete delicioasă. Poftă bună!

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot