Nostradamus a prezis pandemia de coronavirus? Scrierile sale sunt înfiorătoare

28.07.2020
Nostradamus a prezis pandemia de coronavirus? Scrierile sale sunt înfiorătoare

Nostradamus și prezicerile sale. Pandemia de Covid-19 a schimbat lumea. Complet. Pentru totdeauna. Toate guvernele încearcă să stopeze din răsputeri răspândirea virusului și găsirea cât mai rapidă a unui vaccin sau tratament. Dacă până de curând centrul vieții cotidiene era economia mondială, de la declanșarea epidemiei totul se învârte în jurul coronavirusului.

A prezis Nostradamus coronavirusul?

Interesant este cum ar fi reacționat lumea dacă ar fi știut că, în anul 2020, va veni un virus ucigaș care va schimba complet mersul lucrurilor. Pe Internet, circulă o informație cum că Nostradamus ar fi prezis apariția coronavirusului, încă de acum 500 de ani. Fragmentul descrie o molimă care va ucide lumea și va schimba economia mondială.

Va exista un an jumătate-jumătate (2020) din care va apărea o regină (corona) care va veni de la est (China) și care va răspândi o ciumă (virus) în întunericul nopții, într-o țară cu 7 dealuri (Italia) și va transforma amurgul oamenilor în praf (moarte), pentru a distruge și a strica lumea. Va fi sfârșitul economiei mondiale așa cum o cunoașteți, ar fi scris Nostradamus, în anul 1551.

Textul a fost contestat de specialiști, aceștia afirmând că nu se găsește în descrierile astrologului francez. Ba mai mult, potrivit istoricilor, Nostradamus avea obiceiul de a scrie în versuri, lucru care nu se întâmplă în acest fragment. Rețeaua de socializare Facebook a interzis complet știrile referitoare la acest text și asocierea cuvintelor cu celebrul prezicător francez.

Astrologul francez ar fi prezis până la urmă pandemia de coronavirus

Totuși, există și un dram de adevăr în catrenele lui Nostradamus, cu privire la pandemia de  Covid-19 care a lovit omenirea la finele anului 2019. Deși pare greu de crezut, în cartea „Les Propheties“ a lui Nostradamus, se găseşte un pasaj care într-adevăr ar avertiza că va fi o pandemie. „The Prophecies of Nostradamus”, lucrarea semnată Erika Cheetham este traducerea completă a textului original, publicat pentru prima dată în 1973, scrie kqed.org.

In the feeble lists, great calamity through America and Lombardy. The fire in the ship, plague and captivity; Mercury in Sagittarius, Saturn warning. (În listele slabe, mare calamitate prin America și Lombardia. Incendiul în corabie, ciuma și captivitatea; Mercur în Săgetător, avertisment Saturn), a scris Nostradamus în cartea sa.

Toți putem înțelege referirile făcute la „ciumă și calamitate”. Cel mai probabil, asocierea de „liste slabe” face referire la sutele de mii de bolnavi și la morți din America și Italia (Lombardia este o regiune din Italia). Totodată, Mercur a intrat în Săgetător în decembrie 2019, chiar când au apărut primele cazuri de COVID-19, iar Saturn s-a mutat în Vărsător pe 21 martie, chiar când orașul New York era complet închis.

În ceea ce privește „incendiul din navă”, mai multe nave de croazieră au fost blocate luni bune pe mare în timpul acestei crize din cauza cazurilor de coronavirus de la bord.

Cine a fost Nostradamus?

Nostradamus s-a născut pe 14 decembrie 1503 și a murit pe 2 iulie 1566. Numele său real este Michel de Nostredame. În decursul vieții, acesta a fost medic, cabalist (are la bază o gândire ezoterică) și farmacist francez. Nostradamus a devenit celebru după publicarea cărții „Les Propheties“, în 1555. De-a lungul timpului, în jurul acestuia s-a creat un cult, atribuindu-i-se acestuia puteri paranormale. Multă lume a crezut și încă o face că acesta a putut să prevestească marile evenimente din lume.

Scrierile sale au fost dezbătute în toate felurile, astfel încât au fost atribuite diferitelor evenimente din istorie. În felul acesta, se presupune că a prezis următoarele evenimente: Revoluția franceză, Descoperirile lui Louis Pasteur, Ascensiunea lui Hitler, Asasinarea lui J.F. Kennedy şi a lui Bobby Kennedy, Atentatele teroriste din septembrie 2001 și multe altele.

Foto: ro.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot