E adevărat că pompierii au avut nevoie de 100 de zile pentru a stinge focul de la WTC?

14.05.2020
E adevărat că pompierii au avut nevoie de 100 de zile pentru a stinge focul de la WTC?

Unul dintre cele mai tragice momente din istoria umanității a fost atentatul terorist de la World Trade Center (WTC), din 2001. Prăbușirea turnurilor gemene, din New York, după atacurile sinucigașe coordonate de Al-Qaeda, a făcut ca sistemele de securitate din aeroporturi să treacă la alt nivel.

De atunci lumea s-a schimbat. Grija pentru securitatea omului a devenit mai intensă. Deși mai sunt mici scăpări, totul a fost adaptat secolului în care trăim. Statele au înțeles că amenințările teroriste sunt greu de controlat și doar împreună pot învinge acest război de gherilă.

Când vine vorba de atentatele din septembrie 2001 multe date nu au fost publicate sau explicate pe deplin. Britanicii au făcut o analiză serioasă și au au prezentat câteva fapte pe care le vom relata mai jos.

1. Au fost 3051 de copii care și-au pierdut măcar un părinte în atentat. La nouă luni după 9/11, numărul de nașteri din New York a crescut cu 20%, față de aceeași lună din 2000.

2. În acea perioadă, în Manhattan, consumul de alcool a crescut cu 25%, tutunul cu 10%, marijuana cu 3,2%, iar participarea oamenilor la slujbele din biserici s-a înmulțit cu 20%.

3. Valoarea totală pierdută a obiectelor de artă la prăbușirea WTC a depășit 100 de milioane de dolari. Printre creațiile distruse se numără inclusiv tablouri de Picasso.

4. Unul dintre eroii acelui moment tragic a fost un labrador care și-a salvat stăpânul orb de la etajul 78, scoțându-l afară teafăr și ducându-l la un prieten.

5. Pompierilor le-a trebuit 100 de zile pentru a stinge tot focul, după atentatele din New York.

6. Doar 291 de cadavre au fost recuperate intacte de la WTC. O mamă a trebuit să aștepte un an de zile pentru a primi un obiect, găsit cu greu de specialiști in moluz.

7. Cu trei ore înainte de atacuri, un aparat numit „Generator aleator de evenimente”, aflat la Princeton University, a prezis faptul că un eveniment cataclismic era pe cale să se întâmple.

8. Ca o coincidență sau nu, primele patru cuvinte cele mai cautate pe Google, în săptămâna dinaintea 9/11, au fost: Nostradamus, CNN, World Trade Center și Osama bin Laden.

9. Sute de memorii, dedicații, crucifixuri și opere de artă au fost create din oțelul turnurilor gemene.

10. Ghinion teribil. Magnatul Larry Silverstein, încheiase un contract de închiriere pe 99 de ani a World Trade Center cu suma de 3,2 miliarde de dolari cu 6 luni înainte ca turnurile să fie distruse.

Foto: blacknews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot