Îți dorești fată sau băiat? Ce trebuie să urmărești pentru a influența sexul copilului?

13.08.2020
Îți dorești fată sau băiat? Ce trebuie să urmărești pentru a influența sexul copilului?

Majoritatea celor care vor să devină părinți, dincolo de sănătate, își doresc să aibă un băiat, respectiv o fată și apelează la tot felul de trucuri pentru a-și împlini cel mai frumos vis.

Vrei băiat sau fată?

Teoriile în ceea ce privește influența pe care o putem avea asupra conceperii unui băiețel sau a unei fetițe nu au o bază științifică, însă cei care le susțin o fac cu argumente logice.

Știința vs folclor

Oamenii de știință spun că există două tipuri de spermatozoizi: androspermatozoizii (spermatozoizi purtatori de cromozom Y) si ginospermatozoizii (purtatori ai cromozomului X). Bărbații au cromozomi XY, iar femeile XX, iar combinația dintre un spermatozoid cu cromozom X și un ovul X creează o fetiță, iar combinația XY un băiețel, așadar bărbații sunt cei care decid sexul copilului.

Androspermatozoizii sunt rapizi, foarte sensibili și rezistă mai puțin în așteptarea ovulului, în schimb ce ginospermatozoizii sunt mai voluminoși, se deplasează mai greu și sunt mai rezistenți cu o durată de viață de 3-5 zile.

De asemenea, pH-ul vaginal joacă un rol important în selectarea spermatozoizilor. Înaintea ovulației, pH-ul este acid și șansele de a avea fetiță sunt mai mari, în schimb în preajma ovulației, pH-ul devine alcalin și atunci sunt de așteptat băieții. Androspermatozoizii nu rezistă în medii vaginale acide.

Din această cauză pentru a face fată concepția trebuie să aibă loc cu 2-3 zile înaintea ovulației, deoarece mediul acid intravaginal distruge spermatozoizii Y și lasă cale liberă spermatozoizilor X care sunt mai rezistenți și pot fecunda ovulul, iar cu o zi înainte de ovulație, în timpul ovulației sau chiar cu o zi după este momentul potrivit pentru a avea băieți, scrie mymed.ro.

Poate mâncarea influența sexul copilului?

Există un mit care spune că în funcție de ce mănâncă femeia se poate influența sexul copilului. Dacă sunt consumate alimente care conțin calciu și magneziu (fructe, brânză, legume cu frunze, orez, laptele, iaurtul, broccoli, fasolea) atunci șansele de a face fată sunt mari, însă dacă alimentele au în compoziția lor mai mult potasiu și sodiu ( mazăre, linte, sfeclă roșie, banane, cartofi, semințe) atunci șansa de a da naștere unui băiat este crescută.

Bătrânii noștri foloseau acul pentru a prezice sexul copilului. Acest truc se putea folosi și înainte de concepție. Acestă tehnică presupune suspendare unui ac de o ață și pus deasupra capului femeii care își doreste bebelușul. Dacă acul se balansează în față și în spate va fi fetiță, dacă se rotește acul va fi băiețel.

O altă metodă de a prezice viitorilor părinți care le vor fi moștenitorii este metoda calendarului chinezesc. În urmă cu aproape 700 de ani, oamenii de știință chinezi au realizat un grafic având la bază vârsta mamei și luna concepției. Acesta are o acuratețe de 90-99 %. Aici putem găsi un astfel de calendar.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot