Cât de des făcea amor bărbatul care a avut 867 de copii?

17.04.2019
Cât de des făcea amor bărbatul care a avut 867 de copii?

Viața cu un copil nu este ușoară. Cu doi sau mai mulți se complică de la o zi la alta. Grijile sunt mai multe, experiențele se înmulțesc și ele. Cum ar fi să ai sute de copii? Ei bine, în urmă cu câteva sute de ani a existat un bărbat care ar fi avut, în mod oficial, „doar” 867 de urmași. Neoficial, peste 1.000.

Cine a fost bărbatul cu aproape 900 de copii?

Moulay Ismail Ibn Sharif a fost un sultan al regatului Maroc, ce a condus între anii 1672 – 1727. Acesta este considerat a fi bărbatul cu cei mai mulți copii care a existat vreodată. Moulay Ismail Ibn Sharif ar fi avut 525 de fii și 342 de fiice. Totuși, există voci care spun că sultanul a depășit 1.000 de copii.

Cum s-au cunoscut Carol al II-lea și Elena Lupescu, amanta sa?

Moulay Ismail Ibn Sharif este înregistrat de Guinness Book of World Records, cu 888 de copii. Fie 867, fie 888 sau peste 1.000, nu se știe cu exactitate. Ce este cert este că sunt foarte mulți copii. Totuși, cum a fost posibil acest lucru? Oamenii de știință au vrut să verifice posibilitatea.

Oamenii de știință au demonstrat că povestea este plauzibilă

Moulay Ismaïl Ibn Sharif a trăit până la vârsta de 80 de ani și a avut 4 soţii şi aproximativ 500 de concubine ale sale.

Dat fiind că o femeie este fertilă numai câteva zile pe lună, cercetătorii de la Universitatatea din Viena au creat mai multe modele de simulări computerizate.

Cât de des ar fi trebuit să facă sex sultanul?

Aceștia au ajuns la concluzia că sultanul ar fi putut să lase însărcinate peste 1.171 de femei dacă ar fi avut câte un raport sexual în fiecare zi, timp de 32 de ani.

Un calcul simplu arată că, în fiecare an din cei 55 de ani de domnie (1672 – 1727), sultanul a devenit tată de aproape 19 ori.

Totuși, la numărul mare de copii al sultanului a contribuit decisiv Shuya, una dintre soțiile sale. Aceasta a avut 27 de nașteri dintre care 16 perechi de gemeni, șapte nașteri de tripleți și patru nașteri de cvadrupli.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising