De ce sultanii erau crescuți în ”cuști” în Imperiul Otoman?

26.04.2023
De ce sultanii erau crescuți în ”cuști” în Imperiul Otoman?

Imperiul Otoman a existat timp de peste 600 de ani, din secolul al XIII-lea până la începutul secolului al XX-lea. Acesta a fost fondat de către Osman I în 1299 și a devenit unul dintre cele mai puternice imperii din lume.

Imperiul Otoman a luat naștere în regiunea Anatoliei și a devenit expansiv în timpul domniilor sultanului Mehmed al II-lea și al lui Suleyman Magnificul. Imperiul a inclus teritorii din Europa, Asia și Africa de Nord, iar capitala sa a fost Constantinopol, astăzi Istanbul.

Ce tradiții crude aveau turcii în Imperiul Otoman?

Pe lângă faptul că a decis viața a milioane de oameni în cei peste 600 de ani de existență, Imperiul Otoman a rămas în istorie și pentru diferite tradiții și obiceiuri care pentru lumea civilizată sunt și astăzi ciudate și chiar crude. Palatul Topkapî a fost sute de ani reședința regală și locul administrativ al sultanilor.

Clădirea, așezată în mijlocul Constantinopolului, ascundea un secret urât. Palatul arăta impresionant din toate unghiurile, fiind decorat cu cele mai frumoase lucruri din imperiu. Construcția, cu tot felul de facilități, avea o cameră destinată prinților otomani. Această zonă era practic o închisoare pentru posibilii succesori la tron.

Prinții otomani aveau acces doar la o anumită parte a palatului, neavând voie să părăsească acel perimetru decât cu acordul sultanului. Acele camere erau cunoscute cu numele de „kafe”, care înseamnă cușcă. Acest obicei a apărut la începutul secolului al XVII-lea, având scopul de a înlocui o lege și mai barbară care prevedea ca toate rudele sultanului să fie ucise pentru a nu avea pretenţii la tronul otoman.

Sultanul era Dumnezeu în Imperiul Otoman

Mehmet al II-lea (1432 – 1481), adversar al lui Vlad Țepeș, a fost cel care a hotărât ca toate rudele sultanului să fie omorâte pentru a nu râvni la tron. Regula a rămas în practică timp de aproximativ 200 de ani, până când Ahmed I a decis înlocuirea ei cu sistemul ”cuștilor”. În felul acesta, dacă liderul otoman nu avea copii cel mai vârstnic moștenitor care trăia în celebrele kafe era eliberat și înscăunat.

Prinții erau trimiși în aceste camere încă de la vârsta de 8 ani și trăiau acolo până mureau de bătrânețe sau erau puși pe tronul Imperiului Otoman.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot