De ce sultanii erau crescuți în ”cuști” în Imperiul Otoman?

26.04.2023
De ce sultanii erau crescuți în ”cuști” în Imperiul Otoman?

Imperiul Otoman a existat timp de peste 600 de ani, din secolul al XIII-lea până la începutul secolului al XX-lea. Acesta a fost fondat de către Osman I în 1299 și a devenit unul dintre cele mai puternice imperii din lume.

Imperiul Otoman a luat naștere în regiunea Anatoliei și a devenit expansiv în timpul domniilor sultanului Mehmed al II-lea și al lui Suleyman Magnificul. Imperiul a inclus teritorii din Europa, Asia și Africa de Nord, iar capitala sa a fost Constantinopol, astăzi Istanbul.

Ce tradiții crude aveau turcii în Imperiul Otoman?

Pe lângă faptul că a decis viața a milioane de oameni în cei peste 600 de ani de existență, Imperiul Otoman a rămas în istorie și pentru diferite tradiții și obiceiuri care pentru lumea civilizată sunt și astăzi ciudate și chiar crude. Palatul Topkapî a fost sute de ani reședința regală și locul administrativ al sultanilor.

Clădirea, așezată în mijlocul Constantinopolului, ascundea un secret urât. Palatul arăta impresionant din toate unghiurile, fiind decorat cu cele mai frumoase lucruri din imperiu. Construcția, cu tot felul de facilități, avea o cameră destinată prinților otomani. Această zonă era practic o închisoare pentru posibilii succesori la tron.

Prinții otomani aveau acces doar la o anumită parte a palatului, neavând voie să părăsească acel perimetru decât cu acordul sultanului. Acele camere erau cunoscute cu numele de „kafe”, care înseamnă cușcă. Acest obicei a apărut la începutul secolului al XVII-lea, având scopul de a înlocui o lege și mai barbară care prevedea ca toate rudele sultanului să fie ucise pentru a nu avea pretenţii la tronul otoman.

Sultanul era Dumnezeu în Imperiul Otoman

Mehmet al II-lea (1432 – 1481), adversar al lui Vlad Țepeș, a fost cel care a hotărât ca toate rudele sultanului să fie omorâte pentru a nu râvni la tron. Regula a rămas în practică timp de aproximativ 200 de ani, până când Ahmed I a decis înlocuirea ei cu sistemul ”cuștilor”. În felul acesta, dacă liderul otoman nu avea copii cel mai vârstnic moștenitor care trăia în celebrele kafe era eliberat și înscăunat.

Prinții erau trimiși în aceste camere încă de la vârsta de 8 ani și trăiau acolo până mureau de bătrânețe sau erau puși pe tronul Imperiului Otoman.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot