E adevarat că Regele Mihai s-a iubit cu actrița Mariella Lotti?

03.04.2020
E adevarat că Regele Mihai s-a iubit cu actrița Mariella Lotti?

Regele Mihai al României a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o actriță italiancă, cu câteva luni înainte să se căsătorească cu Ana. Mariella Lotti, pe numele ei, a avut un șoc când a aflat că regele Mihai urmează să se căsătorească cu Ana. Aceasta a vrut să se retragă la o mănăstire și chiar să se sinucidă.

Poveste de dragoste a Regelui Mihai

În perioada când cei doi au fost împreună regele Mihai o plimba prin București cu mașina sa proprie. Frumoasa actrița italiancă a jucat în faimoasa peliculă românească interbelică ”Escadrila Albă”.

Cei doi s-au cunoscut când aveau amândoi 18 ani, la o recepție, a Ambasadei Italiene la București, dată la Teatrul Național. Imediat între cei doi a apărut o chimie, fapt care a adus la o relație de nouă ani de zile. Povestea de dragoste dintre cei doi a crescut repede, iar actrița s-a mutat în București. În fiecare zi, regele Mihai o lua cu mașina de la ”Athene Palace”. Acest protocol a durat aproximativ două luni de zile și după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial iubirea lor a scăzut în intensitate. Actrița a revenit în Italia și îi scria regelui Mihai în fiecare zi, însă acesta s-a îndepărtat și a refuzat să îi mai răspundă.

Mariella Lotti suferea după regele Mihai

Anna Maria Pianetti, pe numele real, se trăgea din Lombardia, din Busto Arsizio. Își luase numele de scenă Mariella Lotti. Actrița devenise una dintre favoritele fascistului Mussolini. Între 1945 și 1947, pentru a mai uita de Mihai, joacă în vreo 10 filme, dar nu are forța din tinerețe.

În noiembrie 1947 Majestatea Sa se cunoaște cu Ana, viitoarea soție. În primăvara lui 1948, regele Mihai anunță că se va căsători cu aleasă inimii, Ana. Vestea cade ca un trăsnet pentru Mariella Lotti care decide să se călugărească. Mihai află și îi trimite o scrisoare în care îi cere să nu facă acest lucru. Mariella crede că sunt șanse de împăcare și își revine la viață.

Mariella Lotti se retrage la 31 de ani din viața publică

Anul 1948 a fost unul extrem de greu pentru o frumoasa italiancă. Știrea că Mihai urmează să se căsătorească cu Ana a aflat-o din ziare şi imediat a decis să plece la mănăstire. Din fericire, își revine și, în 1950, o găsim alături de marele Jean Gabin în ”E piu facile que un cammello”. Aceasta a mai jucat în diferite producții încă doi ani, iar în 1952, la doar 31 de ani, se retrage brusc din viața publică. Mariella Lotti se retrage, definitiv, la Paris, unde decedează pe 18 decembrie 2004. Va lăsa cu limbă de moarte să fie îngropată în Lombardia.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot