Cai versus blindate! Ce s-a întâmplat când o divizie de cavalerie a atacat o divizie de blindate în Al Doilea Război Mondial?

20.09.2019
Cai versus blindate! Ce s-a întâmplat când o divizie de cavalerie a atacat o divizie de blindate în Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în 1945, deși unele conflicte asociate lui au început și mai devreme. El a implicat marea majoritate a țărilor lumii—inclusiv toate marile puteri—care au format două alianțe militare opuse: Aliații și Axa.

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai extins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. La conflict a participat și Mongolia, o țară situată în Asia Centrală care se învecinează atât cu Rusia cât și cu China.

Cum vorbeau soldații români în vreme de război? Ce erau „scroafele” și „picăturile de stomac”?

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Mongolia era condusă de guvernul comunist al lui Khorloogiin Choibalsan și era strâns legată de Uniunea Sovietică. Armata mongolă a luptat alături de Armata Roșie, iar Mongolia a furnizat alimente și materii prime necesare industriei sovietice de război.

Forțele mongole erau formate, în principal, din brigăzi de cavalerie și unități de artilerie ușoară și s-au dovedit a fi agile și eficiente, dar le lipseau unitățile blindate și efectivul lor era insuficient.

De altfel, Mongolia a rămas în istorie ca fiind țara care a folosit ultima dată o divizie de cavalerie într-un conflict armat. O divizie de cavalerie a Mongoliei a atacat o divizie de infanterie germană. Cele 2000 de unități care faceau parte din divizia de cavalerie au fost distruse complet. De cealaltă parte, niciun soldat german nu si-a pierdut viata în respectiva bătălie.

Caii armatei române, la putere în cel de-al Doilea Război Mondial

Dacă Primul Război Mondial s-a bazat foarte mult pe divizii de cavalerie, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, mai multe națiuni au înlăturat caii din componență. De exemplu, Statele Unite ale Americii a păstrat doar un regiment de cavalerie. Armatele italiene, japoneze, poloneze și române au folosit formațiuni substanțiale de cavalerie.

Foto: ww2db.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
SUA și Canada sunt două dintre cele mai mari țări din lume ca și suprafață. Granițele dintre cele două state sunt imense și în mod surprinzător sunt trasate, în mare parte, în linie... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising