Cai versus blindate! Ce s-a întâmplat când o divizie de cavalerie a atacat o divizie de blindate în Al Doilea Război Mondial?

20.09.2019
Cai versus blindate! Ce s-a întâmplat când o divizie de cavalerie a atacat o divizie de blindate în Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în 1945, deși unele conflicte asociate lui au început și mai devreme. El a implicat marea majoritate a țărilor lumii—inclusiv toate marile puteri—care au format două alianțe militare opuse: Aliații și Axa.

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai extins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. La conflict a participat și Mongolia, o țară situată în Asia Centrală care se învecinează atât cu Rusia cât și cu China.

Cum vorbeau soldații români în vreme de război? Ce erau „scroafele” și „picăturile de stomac”?

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Mongolia era condusă de guvernul comunist al lui Khorloogiin Choibalsan și era strâns legată de Uniunea Sovietică. Armata mongolă a luptat alături de Armata Roșie, iar Mongolia a furnizat alimente și materii prime necesare industriei sovietice de război.

Forțele mongole erau formate, în principal, din brigăzi de cavalerie și unități de artilerie ușoară și s-au dovedit a fi agile și eficiente, dar le lipseau unitățile blindate și efectivul lor era insuficient.

De altfel, Mongolia a rămas în istorie ca fiind țara care a folosit ultima dată o divizie de cavalerie într-un conflict armat. O divizie de cavalerie a Mongoliei a atacat o divizie de infanterie germană. Cele 2000 de unități care faceau parte din divizia de cavalerie au fost distruse complet. De cealaltă parte, niciun soldat german nu si-a pierdut viata în respectiva bătălie.

Caii armatei române, la putere în cel de-al Doilea Război Mondial

Dacă Primul Război Mondial s-a bazat foarte mult pe divizii de cavalerie, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, mai multe națiuni au înlăturat caii din componență. De exemplu, Statele Unite ale Americii a păstrat doar un regiment de cavalerie. Armatele italiene, japoneze, poloneze și române au folosit formațiuni substanțiale de cavalerie.

Foto: ww2db.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Unii fotografi pot să aștepte ani pentru a obține… cadrul perfect. Aceasta este și povestea italianului Valerio Minato care în urmă cu șase ani și-a propus să facă poza perfectă. După... citește tot
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara noastră a întors armele?
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara ...
Între 1939 și 1945, în Europa a avut loc cel De-al Doilea Război Mondial, după ce Germania nazistă a decis invadarea Poloniei. România a început conflictul de partea nemților, deși armata... citește tot
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
În limba română există numeroase expresii folosite în limbajul de zi cu zi, a căror origine este de multe ori necunoscută, dar și expresii a căror proveniență este clară. Sunt expresii... citește tot