Primul vegetarian celebru din istoria tarilor române ar fi fost Vlad Tepes

08.09.2023
Primul vegetarian celebru din istoria tarilor române ar fi fost Vlad Tepes

Personajul inventat de Bram Stoker, Dracula, în romanul cu același nume a fascinat lumea întreagă. Bărbatul nemuritor care sugea sângele oamenilor pentru a supraviețui a fost inspirat din viața domnitorului Vlad Țepeș. Voievodul român a rămas cunoscut în istorie pentru cruzimea cu care își masacra dușmanii, activitatea acestuia deschizând drumul către personificarea lui Dracula.

Viața lui Vlad Țepeș (1431 – 1476) a fost studiată intens de istorici, însă unele date au fost scoase la iveală abia acum cu ajutorul tehnologiei. În fiecare an mii de turiști vin în România pentru a vedea unde a trăit cel care a inspirat personajul Dracula. Misterul din jurul acestui vampir a făcut ca activitatea domnitorului român să fie analizată la microscop.

Vlad Țepeș ar fi fost vegan sau vegetarian

Cercetătorii au analizat din punct de vedere chimic trei scrisori semnate de către voievodul român. Proteinele extrase de pe aceste documente au evidențiat, inițial, că Vlad Țepeș suferea de o boală rară care îl făcea să plângă cu lacrimi de sânge. Datele colectate ulterior au mai arătat o informație surprinzătoare.

Se pare că voievodul român, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker să creeze personajul Dracula, nu era un mare consumator de carne și ar fi fost de fapt vegan sau vegetarian. Cu alte cuvinte, se poate spune într-un mod mai literar că lui Dracula nu i-a plăcut sângele și a preferat fructele și legumele.

Oamenii de știință susțin că această alegere nu a fost din propria-i dorință și din faptul că în acea perioadă clima era mai rece, iar carnea se găsea mai greu. Chiar și aristocrații ar fi avut probleme să consume carne în acele vremuri.

Dracula s-ar putea să fi fost vegetarian sau vegan din cauza unei diete proaste sau a sănătății precare, a spus dr. Gleb Zilberstein, unul dintre cei care au studiat scrisorile voievodului, potrivit independent.co.uk.
În ceea ce privește moartea, știm cu toții cum a sfârșit Dracula, în schimb despre Vlad Țepeș există mai multe teorii niciuna dovedită cu exactitate.
Foto: antena3.ro
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot