Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

31.10.2022
Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

Dacă ar trebui să-i mulțumim cuiva pentru promovarea Transilvaniei și, implicit, a României, acesta este scriitorul irlandez Bram Stocker. Acesta a publicat în 1897 romanul „Dracula” care prezintă povestea contelui Dracula ce a trăit pe teritoriul actual al României. Totuși, Bram Stocker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula. Unde credea scriitorul că este castelul lui Dracula?

Castelul lui Dracul nu este Castelul Bran

Vlad Țepeș este cel mai cunoscut voievod român din toate timpurile și este recunoscut peste hotare prin asocierea sa cu contele Dracula. Acțiunile sale pline de cruzime, după ce a ajuns la conducerea Țării Românești, l-au făcut să rămână în istorie. Legendele din jurul său au crescut la număr odată cu trecerea timpului, în special, după publicarea romanului lui Bram Stoker, „Dracula”, apărut prima dată în anul 1897.

Stoker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula, însă timp de șapte ani s-a dedicat unui studiu intens de cercetare a folclorului european și a poveștilor mitologice cu vampiri. De asemenea, s-a întâlnit cu scriitorul maghiar Armin Vambery, cel care i-a povestit despre poveștile misterioase ale Carpaților, care au ajutat la crearea peisajului horror din roman. Povestea contelui Dracula a fost inclusă în multe genuri literare.

Locul exact al Castelului lui Dracula este în Munții Călimani

În urmă cu câțiva ani, strănepotul lui Bram Stoker a organizat o expediție în Munții Călimani, unde autorul romanului Dracula și-a imaginat că s-ar afla castelul temutului vampir. Expediția a avut ca scop identificarea, după coordonatele din notițele autorului, a zonei în care Bram Stoker a amplasat castelul temutului vampir, scrie Mediafax.ro.

În urmă cu mai bine de 100 de ani, Bram Stoker și-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine și longitudine, împreună cu nume de sate și râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munții Călimani. Astfel, locul este în comuna Panaci, din județul Suceava, de unde se face accesul în zona Vârful Izvorul, situat la o altitudine de 2.033 de metri în Munții Călimani.

Bram Stoker a scris romanul Dracula în 1897, pe când avea 50 de ani. Scriitorul a încetat din viață pe data de 20 aprilie 1912, la Londra, după ce a suferit mai multe accidente vasculare. Acesta avea 64 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot