Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

31.10.2022
Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

Dacă ar trebui să-i mulțumim cuiva pentru promovarea Transilvaniei și, implicit, a României, acesta este scriitorul irlandez Bram Stocker. Acesta a publicat în 1897 romanul „Dracula” care prezintă povestea contelui Dracula ce a trăit pe teritoriul actual al României. Totuși, Bram Stocker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula. Unde credea scriitorul că este castelul lui Dracula?

Castelul lui Dracul nu este Castelul Bran

Vlad Țepeș este cel mai cunoscut voievod român din toate timpurile și este recunoscut peste hotare prin asocierea sa cu contele Dracula. Acțiunile sale pline de cruzime, după ce a ajuns la conducerea Țării Românești, l-au făcut să rămână în istorie. Legendele din jurul său au crescut la număr odată cu trecerea timpului, în special, după publicarea romanului lui Bram Stoker, „Dracula”, apărut prima dată în anul 1897.

Stoker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula, însă timp de șapte ani s-a dedicat unui studiu intens de cercetare a folclorului european și a poveștilor mitologice cu vampiri. De asemenea, s-a întâlnit cu scriitorul maghiar Armin Vambery, cel care i-a povestit despre poveștile misterioase ale Carpaților, care au ajutat la crearea peisajului horror din roman. Povestea contelui Dracula a fost inclusă în multe genuri literare.

Locul exact al Castelului lui Dracula este în Munții Călimani

În urmă cu câțiva ani, strănepotul lui Bram Stoker a organizat o expediție în Munții Călimani, unde autorul romanului Dracula și-a imaginat că s-ar afla castelul temutului vampir. Expediția a avut ca scop identificarea, după coordonatele din notițele autorului, a zonei în care Bram Stoker a amplasat castelul temutului vampir, scrie Mediafax.ro.

În urmă cu mai bine de 100 de ani, Bram Stoker și-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine și longitudine, împreună cu nume de sate și râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munții Călimani. Astfel, locul este în comuna Panaci, din județul Suceava, de unde se face accesul în zona Vârful Izvorul, situat la o altitudine de 2.033 de metri în Munții Călimani.

Bram Stoker a scris romanul Dracula în 1897, pe când avea 50 de ani. Scriitorul a încetat din viață pe data de 20 aprilie 1912, la Londra, după ce a suferit mai multe accidente vasculare. Acesta avea 64 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot