Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

31.10.2022
Unde credea Bram Stocker că este castelul lui Dracula? Nici vorbă de Castelul Bran…

Dacă ar trebui să-i mulțumim cuiva pentru promovarea Transilvaniei și, implicit, a României, acesta este scriitorul irlandez Bram Stocker. Acesta a publicat în 1897 romanul „Dracula” care prezintă povestea contelui Dracula ce a trăit pe teritoriul actual al României. Totuși, Bram Stocker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula. Unde credea scriitorul că este castelul lui Dracula?

Castelul lui Dracul nu este Castelul Bran

Vlad Țepeș este cel mai cunoscut voievod român din toate timpurile și este recunoscut peste hotare prin asocierea sa cu contele Dracula. Acțiunile sale pline de cruzime, după ce a ajuns la conducerea Țării Românești, l-au făcut să rămână în istorie. Legendele din jurul său au crescut la număr odată cu trecerea timpului, în special, după publicarea romanului lui Bram Stoker, „Dracula”, apărut prima dată în anul 1897.

Stoker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula, însă timp de șapte ani s-a dedicat unui studiu intens de cercetare a folclorului european și a poveștilor mitologice cu vampiri. De asemenea, s-a întâlnit cu scriitorul maghiar Armin Vambery, cel care i-a povestit despre poveștile misterioase ale Carpaților, care au ajutat la crearea peisajului horror din roman. Povestea contelui Dracula a fost inclusă în multe genuri literare.

Locul exact al Castelului lui Dracula este în Munții Călimani

În urmă cu câțiva ani, strănepotul lui Bram Stoker a organizat o expediție în Munții Călimani, unde autorul romanului Dracula și-a imaginat că s-ar afla castelul temutului vampir. Expediția a avut ca scop identificarea, după coordonatele din notițele autorului, a zonei în care Bram Stoker a amplasat castelul temutului vampir, scrie Mediafax.ro.

În urmă cu mai bine de 100 de ani, Bram Stoker și-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine și longitudine, împreună cu nume de sate și râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munții Călimani. Astfel, locul este în comuna Panaci, din județul Suceava, de unde se face accesul în zona Vârful Izvorul, situat la o altitudine de 2.033 de metri în Munții Călimani.

Bram Stoker a scris romanul Dracula în 1897, pe când avea 50 de ani. Scriitorul a încetat din viață pe data de 20 aprilie 1912, la Londra, după ce a suferit mai multe accidente vasculare. Acesta avea 64 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot