Este adevărat că francezii și englezii se urăsc reciproc?

13.12.2022
Este adevărat că francezii și englezii se urăsc reciproc?

Relațiile interstatale sunt importate pentru dezvoltarea regiunilor. În Europa, conflictele militare au existat dintotdeauna. Acest lucru a dus la dispute sociale care există inclusiv în prezent. Una dintre cele mai clare și cunoscute dispute este între poporul britanic și cel francez. De ce aceștia se urăsc reciproc?

Când a început disputa?

se urăsc

În prezent, disputa dintre cele două țări are loc mai mult din punct de vedere ideologic, la nivel de societate. Cu toate acestea, haideți să vedem de unde a pornit conflictul mutual. Totul începe în Evul Mediu, când a avut loc Războiul de 100 de ani, în perioada 1337-1453. În această perioadă, numeroase conflicte armate au avut loc în ceea ce cunoaștem noi acum ca fiind Anglia și Franța.

El a luat naștere în urma disputelor pentru tronul Franței între Casa engleză Plantagenet și Casa franceză de Valois. Naționalismul celor două teritorii a dus conflicte pe o perioadă de 116 ani, timp în care s-au duelat cinci generații de regi din două dinastii.

Cu toate acestea, relațiile din viitor au dus la parteneriate care sunt respectate chiar și în prezent. Ura dintre cele două s-a transformat mai mult într-o rivalitate ca între frați, cele două admirându-se reciproc în prezent, întrucât au unele dintre cele mai puternice economii din lume.

Franța și Marea Britanie au fost parteneri în timpul Războiului Rece, ambele promovând valorile democratice și capitalismul. Ambele au fost fondatoare ale NATO și au idei similare de apărare și politică externă. De la ieșirea din Uniunea Europeană, scepticii privesc din nou spre relațiile bilaterale, multe decizii de la Londra fiind criticate de liderii francezi.

„Cei mai dragi dușmani ai noștri”, a afirmat scriitorul Jose-Alain Fralon.

Ce țări se urăsc între ele?

Diferite regiuni ale lumii sunt încărcate din punct de vedere istoric, social și emoțional pentru oameni. Mai multe țări de pe Terra par să nu funcționeze deloc bine împreună, constant fiind în conflict.

Foto: History.com & Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot