Este adevărat că francezii și englezii se urăsc reciproc?

13.12.2022
Este adevărat că francezii și englezii se urăsc reciproc?

Relațiile interstatale sunt importate pentru dezvoltarea regiunilor. În Europa, conflictele militare au existat dintotdeauna. Acest lucru a dus la dispute sociale care există inclusiv în prezent. Una dintre cele mai clare și cunoscute dispute este între poporul britanic și cel francez. De ce aceștia se urăsc reciproc?

Când a început disputa?

se urăsc

În prezent, disputa dintre cele două țări are loc mai mult din punct de vedere ideologic, la nivel de societate. Cu toate acestea, haideți să vedem de unde a pornit conflictul mutual. Totul începe în Evul Mediu, când a avut loc Războiul de 100 de ani, în perioada 1337-1453. În această perioadă, numeroase conflicte armate au avut loc în ceea ce cunoaștem noi acum ca fiind Anglia și Franța.

El a luat naștere în urma disputelor pentru tronul Franței între Casa engleză Plantagenet și Casa franceză de Valois. Naționalismul celor două teritorii a dus conflicte pe o perioadă de 116 ani, timp în care s-au duelat cinci generații de regi din două dinastii.

Cu toate acestea, relațiile din viitor au dus la parteneriate care sunt respectate chiar și în prezent. Ura dintre cele două s-a transformat mai mult într-o rivalitate ca între frați, cele două admirându-se reciproc în prezent, întrucât au unele dintre cele mai puternice economii din lume.

Franța și Marea Britanie au fost parteneri în timpul Războiului Rece, ambele promovând valorile democratice și capitalismul. Ambele au fost fondatoare ale NATO și au idei similare de apărare și politică externă. De la ieșirea din Uniunea Europeană, scepticii privesc din nou spre relațiile bilaterale, multe decizii de la Londra fiind criticate de liderii francezi.

„Cei mai dragi dușmani ai noștri”, a afirmat scriitorul Jose-Alain Fralon.

Ce țări se urăsc între ele?

Diferite regiuni ale lumii sunt încărcate din punct de vedere istoric, social și emoțional pentru oameni. Mai multe țări de pe Terra par să nu funcționeze deloc bine împreună, constant fiind în conflict.

Foto: History.com & Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot