E adevărat că în Londra plouă tot timpul?

09.06.2022
E adevărat că în Londra plouă tot timpul?

Înainte de a pleca într-o vacanță la Londra mulți dintre noi se interesează cum va fi prognoza meteo, mai ales că trăiesc cu impresia că acolo plouă mai tot timpul. În realitate, se pare că nu este chhiar așa.

Londra nu este nici pe departe cel mai ploios oraș de acolo și, mai mult, pentru că plouă din când în când, acest lucru face Anglia considerabil mai caldă decât ar fi trebuit să fie.

Cât de des plouă în Londra?

În Londra nu plouă atât de mult. Desigur, în restul Marii Britanii este o problemă cu totul diferită, în special zonele de vest din Scoția. Conform datelor Met Office Climate, pe parcursul perioadei de 30 de ani, au existat în medie 106,5 zile de ploaie pe an (care contează ca o zi în care a căzut 1 mm de ploaie sau peste). Aceasta înseamnă că au fost precipitații în 29% din zile pe an și, în medie, nu au plouat 71% din zile pe an. Precipitațiile medii sunt de 557,4 mm cu 1410 „ore de soare”.

Sunt mai multe zile ploioase în Miami (la 135) și Orlando, Florida (117) decât în ​​Londra. Orașul New York trece la 122 de zile și 1.268 mm de ploaie. Washington DC, Rio de Janeiro, Sydney și Mexico City au, în medie, mai multe zile ploioase într-un anumit an decât Londra, scrie ZME Science.

În restul țării, conform Office Met Office din Marea Britanie, precipitațiile medii sunt de 1.154 mm pe an. În medie, plouă 156,2 zile pe an (date din 1981 până în 2010). Cu toate acestea, unele părți ale Angliei sunt mult mai umede decât altele și spre vest este nevoie cu siguranță de umbrelă. Zonele de vest scoțiene sunt stropite anual cu peste trei metri de ploaie, Lake District și Peninii din nord-vestul Angliei sunt de asemenea în fruntea zonelor ploioase, precum și regiunea muntoasă Snowdonia din Țara Galilor și zonele mai înalte ale mlaștinilor Cornish și Devonshire.

Vremea în Marea Britanie

Vremea din Marea Britanie este aproape perfectă și joacă un rol important în modelarea lumii moderne. Englezii au parte și de mult soare, dar și ploaie, iernile sunt blânde și rareori pământul este secetos. Ca atare, agricultura este o industrie bine pusă la punct, culturile cresc, vitele și oile au ce să mănânce. Nu a existat niciodată foamete în Marea Britanie.

Mai mult decât atât, în Marea Britanie nu au avut loc niciodată fenomene meteorologice extreme precum uragane, tornade și taifunuri. Temperaturile coboară rareori sub zero grade sau peste 30 de grade. Singurul lucru care face o mică diferență este faptul că vremea este destul de schimbătoare. Dimineața poate fi însorită, caldă, iar câteva ore mai târziu poate ploua torențial, după aceea soare din nou și vânt puternic. Toate acestea se întâmplă fără prea multe avertismente din partea specialiștilor.

Foto: Depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot