Diavolii tasmanieni au ucis o întreagă populație de pinguini, pe o insulă

22.06.2021
Diavolii tasmanieni au ucis o întreagă populație de pinguini, pe o insulă

Aduși pe o insulă din Australia pentru a fi salvați de o boală, care era necruțătoare pentru ei, diavolii tasmanieni au făcut prăpăd. Aceștia au ucis întreaga populație de pinguin mici. În 10 ani de zile, aceștia au mâncat peste 3.000 de perechi de astfel de păsări.

Cercetătorii au încercat, acum 10 ani, să salveze diavolii tasmanieni de la o boală care le provoca cancer. Drept urmare, au luat câteva exemplare și le-au mutat pe insula Maria, care are are 116 kilometri pătrați și este localizată la est de Tasmania. Din păcate, acești mici prădători au decimat insula de păsări, ba mai mult au eradicat întreaga populație de pinguini mici. În anul 2012 au fost eliberați pe insula 28 de diavoli tasmanieni, iar numărul lor ajunseseră în anul 2016 la aproximativ 100.

De fiecare dată când oamenii au introdus, accidental sau în mod intenționat, mamifere pe insule oceanice, au obținut același rezultat… un impact catastrofal asupra unei sau mai multor specii de păsări. Dispariția a 3.000 de perechi de pinguini dintr-un parc național care ar fi trebuie să fie un refugiu pentru această specie este o lovitură puternică, a declarat doctorul Eric Woehler de la organizația Birdlife Tasmania, potrivit The Guardian.

Pinguinii din Australia se confruntă cu mari probleme din cauza activităților umane, dar și a faptului că sunt vânați de animale domestice și sălbatice. Insulele reprezintă pentru ei un refugiu și o modalitate de a se dezvolta și a-și trăi viața în liniște.

https://www.youtube.com/watch?v=A3xk07NXsYc

Ultimele analize arată că diavolii tasmanieni au decimat și alte colonii de păsări de pe insula Maria. Astfel, o gâscă care își făcea cuibul la sol a ajuns să trăiască prin copaci de frica prădătorilor.

Ce este diavolul tasmanian?

Diavolul tasmanian este un marsupial carnivor, însă cu o musculatură foarte puternică. Acesta are statura unui câine mic, dar îndesat și musculos. Blana acestuia este de culoare neagră și emană un miros neplăcut, dacă animalul este deranjat. În prezent, diavolul tasmanian este cel mai mare marsupial carnivor din lume, după dispariția lupului marsupial în anul 1936.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot